20-10-2018 08:40:44

Additiv manufacturing (3D-print) - Vi besøger Fablab på DTU

Besøg Fablab ved DTU-MEK og se det brede udvalg af maskiner til additiv fremstilling (3D-print). David Bue Pedersen præsenterer nyt fra området og vil svare på spørgsmål fra deltagerne under serveringen af en let anretning. Der afsluttes med rundvisning.
Arrangør: IDA Materialeteknologi

3D-print er i industrien kendt som additive fremstillingsprocesser: additive manufacturing. De additive processer bliver brugt til forskellige formål. Det startede som rapid prototyping og bliver stadig brugt som sådan. Det vil sige hurtige processer, der kan give en model, som er nogenlunde målfast, hvor produkterne kan bruges i en kæde af iterationer frem mod formen af det endelige produkt.

Et andet navn er rapid manufacturing, hvor produkterne er færdige emner. Det giver mening, når produkterne i en serie ikke er helt ens i form, f.eks. høreapparater.

De additive fremstillingsmetoder åbner derudover op for en hel række muligheder for avancerede produkter, der ikke var mulige tidligere: huller der bliver større, jo længere de kommer ind i materialet, skifter tværsnit, ændrer retning, deler sig til flere, og mange andre muligheder. Det udnyttes blandt andet indenfor rapid tooling, hvor man blandt andet udnytter det til fremstilling af værktøj til sprøjtestøbning. Derved kan man opnå bedre kølingsforhold og dermed sænke cyklustiden i produktionen.

Kommende arrangementer
fra IDA Materialeteknologi

7 nov.
Få hjælp til dine materialeudfordringer
  • Teknologisk Institut, Aarhus
  • onsdag d. 07. november kl. 14:00
15 nov.
Få hjælp til dine materialeudfordringer
  • Aalborg Universitetet, Aalborg
  • torsdag d. 15. november kl. 14:00
28 nov.
Få hjælp til dine materialeudfordringer
  • FORCE Technology, Brøndby
  • onsdag d. 28. november kl. 14:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close