26-02-2018 00:33:31

Anvendt matematik, droner til opmåling og kan røntgenstråler spotte træt metal i kompakte materialer

På dette gå hjem-møde skal vi bl.a. høre om hvordan anvendt matematik kan løse Danske Westrup´s problemer med deres frøsorteringsmaskiner og om det er muligt at opspore træt metal med røntgenstråler i kompakte materialer.

Hvornår?

11. apr. 2018 KL. 16:45 - 20:30
Tilmeldingsfrist
9. apr. 2018 - 14:00
Arrangementsnummer
324982
30 ledige pladser

Hvor?

IDA Mødecenter
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V
Arrangør: IDA Mechanical
Medarrangører: IDA Design & Innovation, IDA IT, IDA Matematik, IDA Mechanical København, IDA Mechanical Nordsjælland, IDA Mechanical Sjælland, IDA Proces, IDA Sjælland
arrangementsbillede

På dette arrangement er der bl.a. muligheder for at høre om DTU Computes rejsehold, der løser matematiske opgaver, og som virksomhederne kan søge hjælp hos for at løse matematiske opgaver. Da der jo bruges flere og flere droner, har vi fået Michael Linden-Vørnle, DTU Space, til at komme og fortælle om de muligheder, droner giver, til løsning af fremtidige opgaver. Efter pausen skal vi høre om det er muligt at røntgenstråler kan spotte træt metal i kompakte materialer og fordele det vil være især indenfor drift og vedligeholdelse.

Program:

Kl. 16:45 Kaffe og te

Kl. 17:00 Indledning v/ Keld Olsen, IDA Mechanical

Kl. 17:05 Industri matematik v/ Poul G. Hjorth, DTU Compute

Kl. 18:00 Droner til gavn for samfundet v/ Michael Linden-Vørnle, DTU Space

Kl. 19:00 Pause med traktement i form af sandwich og drikkevarer

Kl. 19:30 Kan røntgen spotte træt metal og samarbejdet med Xnovo Technology v/ Henning Friis Poulsen, professor, DTU Fysik

Kl. 20:30 Afslutning v/ Keld Olsen, IDA Mechanical

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

 

Nærmere uddybning af programmet:

Industri matematik v/ Poul G. Hjorth, DTU Compute

Eksempler på matematik på fabriksgulvet, er fx da Danske Westrup A/S kontaktede DTU´s matematiske rejsehold, da deres fremstilling af frøsorteringsmaskiner stod med en matematisk udfordring.  

DTU Computes rejsehold fungerer som en uformel udgave af ESGI (løser komplicerede problemstillinger for virksomhederne). Her kan virksomhederne kontakte rejseholdet med en matematisk problemstilling, og så rykker holdet ud for at anvise mulige løsninger.

Droner til gavn for samfundet v/ Michael Linden-Vørnle, DTU Space

Blåmuslinger, ålegræs samt miner, der befinder sig i havet som et levn fra længst afsluttede krige, er eksempler på mål for droner, der bliver sendt til vejrs i DTU-projekter.

Med andre ord er DTU godt i gang med at virkeliggøre målet i regeringens nylige politik om droner til at løse vigtige samfundsopgaver. ”Strategien løfter området og passer godt ind i den ekspertise, som er bygget op på DTU over de seneste år”. DTU Space DroneCenter, blev stiftet i efteråret 2014.

Kan røntgen spotte træt metal, og samarbejdet med Xnovo Technology v/ Henning Friis Poulsen,  DTU Fysik

Nu kan man nemt og hurtig generere 3 D-billeder af f.eks. metal og ødelægge materialet. Spinoff-virksomheden Xnovo Technology bruger avanceret røntgenteknologi til at kigge ind i kompakte materialer.

Forskerne har i mange år haft adgang til elektronmikroskopi, der kan analysere overflader af materialer. Hvis man lag for lag sliber materialet ned, kan man få et billede af strukturen i 3D. Med denne teknologi går prøven altså til, og derfor er det umuligt at følge samme materialeprøve over tid og undersøge udviklingen.

GrainMappe 3DTM ødelægger ikke prøvematerialet under analysen.

Her kigger man ikke bare på f.eks. revner. Man ser samtidig, hvilken kornstruktur revnerne vekselvirker med, og kan på den måde få et indtryk af, hvorfor de opstår. Man får altså en basal forståelse af den mekanik, der påvirker materialet.

Mikroskopet kan kigge på alt krystallinsk. Foruden metal og beton bliver det også benyttet til f.eks. mineraler og halvledermaterialer.

 

Det er gratis at deltage; dog opkræves et gebyr på DKK 200,-, dersom evt. afmelding ikke sker inden 3 dage før afholdelsen.

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her >
Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer, deltage i debatten på Universe og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA. 

Tilmeld

Kommende arrangementer
fra IDA Mechanical

28 feb.
Fremtidens biomassefyrede kraftværker, gasrensning og rensning af røgen fra halmfyr
  • EY Huset, Aarhus C
  • onsdag d. 28. februar kl. 16:45
1 mar.
Nye metoder inden for kræftbehandling & bærbare ultralyd skannere
  • EY-Huset, Aarhus C.
  • torsdag d. 01. marts kl. 17:00
5 mar.
Surface Characterization Conference
  • Teknologisk Institut, Taastrup
  • mandag d. 05. marts kl. 09:30
14 mar.
Industri 4.0 - den digitale fremtid i produktionsvirksomheder?
  • Teknologisk Institut - Aarhus, Aarhus C
  • onsdag d. 14. marts kl. 09:00
14 mar.
Blockchain in production and supply chain
  • Hotel Nyborg Strand, Nyborg
  • onsdag d. 14. marts kl. 17:00
Se alle kommende arrangementer fra IDA Mechanical

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close