17-12-2018 06:23:32

Arkitekturens Dag - Gratis biografbilletter til dokumentarfilmen The Human Shelter

Fynske Planlæggere udbyder 20 fribilletter til filmen ”The Human Shelter” på Arkitekturens Dag. De uddeles efter princippet først til mølle
Arrangør: Samfundsteknisk Udvalg, IDA Fyn

Arkitektforeningen Østifterne og Copenhagen Architecture Festival viser i Cafe Biografen dokumentarfilmen The Human Shelter, der havde verdenspræmiere på CAFx i maj 2018.

Hvordan skaber vi mennesker et hjem? Hvad betyder det at føle sig hjemme for os? Og for vores relation til andre mennesker?

Boris Benjamin Bertrams film The Human Shelter viser menneskers måder at indrette sig på i 9 forskellige lande. Det er en ekspeditionsrejse rundt på fire kontinenter. En eksistentiel film om, hvordan vi mennesker konstruerer og italesætter fortællinger om vores hjem.

Filmen bevæger sig ud i de globale yderpunkter, i brændpunkterne, hvor vi mennesker oplever de største udfordringer i forhold til klimaforandringer, urbanisering, humanitære katastrofer, migration og globalisering.

Hvordan skaber mennesker et hjem her?

- I en flygtningelejr, få kilometer udenfor Mosul? Eller i en slumby på vandet i Lagos? Eller for den sags skyld i et træhus i toppen af et træ i Uganda? Den opdagelsesrejsende instruktør besøger også samiske nomader under den arktiske himmelbue og en lejlighed på bare seks kvadratmeter i Tokyo. En smeltende gletsjer på Island og NASAs Mars habitat på Hawaii i USA.

Inspireret af Jørgen Leths filmpoetik

The Human Shelter består af syv kapitler. Hvert kapitel har et shelter og en menneskelig fortælling om hjem som omdrejningspunkt. Hver og en af disse er med til at sætte gang i publikums egne tanker om, hvad hjem betyder for os.

Filmen har engelske undertekster. Se traileren her: https://vimeo.com/275253763

Kommende arrangementer
fra Samfundsteknisk Udvalg, IDA Fyn

24 apr.
Guidet cykeltur langs letbanelinjen
  • onsdag d. 24. april kl. 14:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close