24-02-2018 05:01:13

Atern – måske et godt alternativ til Scrum

Hvorledes kravene bliver prioriteret, dokumentation samt projekt roller. Både Scrum og Atern er baseret på det Agile manifest. Sammenligne Scrum ”vanilla” med Atern og fremhæve ligheder samt ikke mindst de områder hvor metoderne har forskellig tilgang.
Arrangør: Sønderjylland Afdeling, IDA Syd

 Atern - måske et godt alternativ til Scrum

Agile udviklingsmetoder har fundet stor indpas i mange projekter siden årtusindeskiftet, og en af de mest udbredte metoder er Scrum. I visse projekter er Scrum for agilt og det er nødvendigt at massere Scrum så den passer bedre til opgaven. Der findes flere agile projektstyrings metoder, som hver har sin måde at håndtere krav, prioriteringer, roller i projektgruppen, dokumenter samt at udvikle iterativt.

Atern er en metode, som har stor anvendelse i England, og som giver mulighed for forbedret styring og dokumentation af projektet. I dette foredrag vil jeg starte med at give det store overblik over Aterns for derefter at gå i dybden med faserne i Atern, hvorledes kravene bliver prioriteret, dokumentation samt projekt roller. Da både Scrum og Atern er baseret på det Agile manifest er der nogle ligheder, og i slutningen af foredraget vil jeg sammenligne Scrum ”vanilla” med Atern og fremhæve ligheder samt ikke mindst de områder hvor metoderne har forskellig tilgang til at løse et givent problem.

Foredragsholder er Karsten Skov, der er lektor på Erhvervsakademi Sydvest, hvor han underviser på datamatikeruddannelsen samt ekstern lektor under Institut for grænseregionsforskning på Syddansk Universitet. Karsten er endvidere forfatter , primært til fagbøger inden for Systemadministration og programmering.

Arrangementet foregår på Erhversakademi Syd, Ørstedsgade 53, Sønderborg 

Undervejs er foreningen vært ved sandwichs og sodavand.

Tilvalg

Ledsager
kr. 0

Kommende arrangementer
fra Sønderjylland Afdeling, IDA Syd

3 mar.
Nørdet hacker-Netværk- Green Makerspace og Network i Sønderborg
  • Møllestedgaard, Sønderborg
  • lørdag d. 03. marts kl. 10:00
19 mar.
Linaks nye runde bygning
  • Linak A/S, Nordborg
  • mandag d. 19. marts kl. 17:00
25 apr.
Disruption 2018 - HANNOVER MESSE trip - Bustur til industrimesse i Hannover
  • Alsion, Sønderborg
  • onsdag d. 25. april kl. 05:00
30 apr.
Mød og hør tidligere FN's formand Mogens Lykketoft om verdensmål - Alsion Sønderborg
  • Alsion, Sønderborg
  • mandag d. 30. april kl. 16:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close