19-10-2018 22:52:49

Bæredygtig By- og Mobilitetsplanlægning

Tom Rye, international ekspert i bæredygtig mobilitetsplanlægning, kommer til Aalborg og underviser i Sustainable Urban Mobility Plans (SUMPs)
Arrangør: Nordjyske Planlæggere, IDA Nord

Bæredygtige byer og transportsystemer er efterhånden blevet centrale elementer i planlægningsprocesser på ethvert niveau. Sustainable Urban Mobility Plans (SUMPs) er et forsøg på at integrere koordineringen af alle dele af de urbane transportsystemer, med henblik på at reducere miljømæssige, sociale og økonomiske konsekvenser af de eksisterede systemer. Tilgangen har været meget anvendt i lande som England, Frankrig og Holland, men i Danmark er det stadig kun en lille håndfuld byer, der har taget konceptet til sig, og kun i begrænset omfang.

Tom Rye er til daglig leder af K2, Sveriges nye nationale center for viden og forskning inden for offentlig transport, og har i mange år beskæftiget sig med SUMP som værktøj i mobilitetsplanlægning. Han vil under sit besøg i Aalborg forsøge at give sit bud på, hvordan SUMP kan bruges i en dansk kontekst, og hvilke erfaringer man har haft med SUMPs i andre lande.

Tom er en fremragende debatør, og formår med en blanding af humor, faglig indsigt og mange års erfaring at levere både spændende oplæg og konkrete forslag. Nordjyske Planlæggere anbefaler alle med en interesse i bæredygtig byudvikling at møde op og høre Toms præsentation. Der vil blive serveret lidt mad til arrangementet, som forventes at vare omkring halvanden time.

Tom taler en smule svensk, men præsentationen vil foregå på engelsk. Det vil dog være muligt at stille spørgsmål på dansk.

NB: Arrangementet finder sted på Nordkraft i lokale 3.3.17.

Kommende arrangementer
fra Nordjyske Planlæggere, IDA Nord

31 okt.
Alle taler om borgerinddragelse og samskabelse. Men hvad er det egentligt?
  • Hotel Aalborg, Aalborg
  • onsdag d. 31. oktober kl. 16:00
7 nov.
GIS-Kursus
  • Studenterhuset, Aalborg
  • onsdag d. 07. november kl. 16:30
15 nov.
Planlægning set med developerens øjne
  • Nordkraft, Aalborg
  • torsdag d. 15. november kl. 17:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close