19-11-2018 04:20:59

Bæredygtighed i længden - besøg Økosamfundet Dyssekilde

Arrangør: Bygningsteknisk Gruppe, IDA Nordsjælland


Hvordan fungerer bæredygtige boliger igennem mere end 20 år. Holder løsningerne, er beboerne lige entusiastiske og hvordan nye beboere indlemmes.  

 

Vi besøger Økosamfundet Dyssekilde ved landsbyen i Torup på Halsnæs mellem Kattegat og Roskilde Fjord, der opstod i 1990 som resultat af en gruppe på fem initiativtagere, som havde stor interesse for vegetarisk kost, lavenergi, økologi og miljø bl.a. efter filosoffen Martinus´ ideer.

 

Der er flere forskellige typer boliger i den økologiske landsby. Der er både lejeboliger og ejerboliger, huse bygget i ler, halm, træ eller huse bygget af genbrugsmaterialer.

 

De første beboere i landsbyen var dybt involveret i udformningen og skabelsen af deres eget hus. Inden for de seneste 10 år er der blevet flere yngre beboere i landsbyen, mange af dem er børnefamilier.

Mange er flyttet ind i eksisterende huse eller har fået byggefirmaer til at bygge deres hus med omtanke for økologi og miljø. Den økologiske landsby i Torup er derfor en bebyggelse af meget varierede boliger, hvor stor fantasi og skaberlyst præger området.

 

Vi vil blive vist rundt i området at lokale beboere, der har været med fra starten og lejlighed til se mange af de byggetekniske løsninger der er anvendt. Vi får også lejlighed til at høre om de oprindelige forudsætninger stadig holder og om bæredygtige løsninger også er bæredygtige i længden når entusiasten evt. har lagt sig og husene skal sælges / overtages af nye ejere / lejere. 

 

Efter rundgang serveres sandwich og øl / vand.

 

Pris: Medlem 50 kr. Ledsager 150 kr. Børn under 12 år gratis. Maks. 3 ledsagere.

 

Maks. 25 deltagere

 

Arrangør: Kjeld Gammelgaard, tele: 40 43 11 15

 

Link: http://www.dyssekilde.dk/

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering, aflysning og nyhedsbreve.

Kommende arrangementer
fra Bygningsteknisk Gruppe, IDA Nordsjælland

29 nov.
Konference om 3D print i byggeriet
  • Teknologisk Institut, Taastrup
  • torsdag d. 29. november kl. 09:00
21 feb.
Optimering og brugen af de digitale teknologier indenfor byggesektoren
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 21. februar kl. 16:45

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close