17-10-2018 12:29:43

Besøg Eggebek Solarpark på 80 MW-el

Arrangør: Elektroteknisk Gruppe, IDA Syd

Eggebek Solarpark på 80 MW-el.

 

Europas nok største solarpark ligger kun ca. 20 km. syd for Padborg grænse (E45). Den blev færdiggjort i efteråret 2011 på en tidligere Nato-flyveplads og dækker ca.130 ha. med 380.000 solcellemoduler. (fabr. Trinar ).

 

”Møhring Energie GmbH”, fra Busenwurth, Ditmarsken, har stået for projekteringen med nogen rådgivning fra ”Danfoss Solar Inverters”, der har leveret de 5200 invertere.  De har tidligere arbejdet sammen om Solarpark Busenwurt på 12 MW.-el.

 

Større solaranlæg anvender normalt en central-vekselretter (-inverter) til at ændre jævnstrømmen fra de mange solceller til brugbar netstrøm som 3*400 V /50Hz.

 

De anvendte string-invertere fra Danfoss på hver 15 kW kan kobles i parallel eller individuel modus. Og solcellerne kan seriekobles op til 1000 V jævnspænding for de enkelte invertere. Styringsmæssigt kan en hvilken som helst af inverterne defineres som Master til styring af de andre. Sensorer i anlægget kan også tilsluttes inverterne for dataopsamling internt og igen tilkobles internettet, så data kan følges eksternt på en computer.

 

Ved opstillingen og driften af de mange solarmoduler er dette anlæg også specielt derved, at der er indkalkuleret/kompenseret med et vist skyggefald på en række moduler i forhold til solens stilling.

 

De 80MW-el. må naturligvis transformeres op for at sendes ud i højspændingsnettet, og sandsynligvis over flere transformerstationer i området?

 

Anlægget har kostet 150 millioner euro (ca. 1,1 milliard dkr. ).Tyskland investerer meget i vedvarende energi, samtidig med at man ønsker at nedlægge a-kraftværkerne.

 

Møhring Energie GmbH vil informere og vise os rundt på anlægget, ligesom vi vil få et overblik fra det tidligere flyledertårn. Efetrfølgende vil vi besøge bistroen (kantinen på den tidligere flyveplads) Og Elektroteknisk Gruppe vil være vært for en øl/vand.

Se evt.: www.moehringenergie.de og www.danfoss.com/solar.

 

Mødested:

Baeckerweg, 24852 Eggebek, Deutschland (M-flugplatz, Gebaede 101).

Vejbeskrivelse: f
ra Padborg ad E45 ( D:A7)  ca.16 km- til Tarp,  ad L 247 til Eggebek, ad Westerreihe og Baeckerweg til M.-flyveplads G.101.

 

Pris

IDA-medlemmer: gratis.

Eksterne medlemmer: gratis

For ingeniører som ikke er medlem af IDA: 2000 kr.

 

Sidste tilmelding

Tilmeld senest: 21.august 2012.


Arrangør:
Elektroteknisk Gruppe Syd.

 

 

Kommende arrangementer
fra Elektroteknisk Gruppe, IDA Syd

24 okt.
UK: FREE LaTex Course - For the ones tired of Word
  • Alsion, Sønderborg
  • onsdag d. 24. oktober kl. 17:00
25 okt.
Besøg og rundvisning på Danfoss Drives i Gråsten
  • Danfoss Drives Gråsten, Gråsten
  • torsdag d. 25. oktober kl. 16:30
24 nov.
E Gruppens Årsfest på Aagaard kro - En nydelse i særklasse
  • Aagaard Kro - Aagaard, Egtved
  • lørdag d. 24. november kl. 18:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close