19-11-2018 04:57:33

Besøg et moderne økologisk gourmetgrøntsagslandbrug

Hvordan drives et moderne landbrug med egen vindmølle hvor høj kvalitet og økologi går op i en helhed
Arrangør: Sydfyns Afdeling, IDA Fyn

Hvor kommer den gode mad fra? Kom og hør om dyrkning af gode økologiske råvarer.

Du har sikkert set kokken Claus Holm anbefale de gode råvarer, når han arbejder i TV2's køkken, og du har måske set de økologiske løg eller kartofler i Coop-butikkerne.

Gården her er karakteristisk med Danmarks største halmlade til opbevaring og lagring af grøntsager. Gården drives af ægteparret Marie Ejlersen og Peter Bay Knudsen. De har drevet økologisk kartoffeldyrkning og forædling gennem 25 år. Hver uge året rundt drager der 1 ½ lastvognstræk afsted med økologiske kartofler, løg og andre grøntsager.

Det vigtigste for gården er at kunne levere produkter af allerhøjeste kvalitet. Det fordrer i første omgang  forædling af gode sorter. For at få kvalitet og økonomi i dyrkningen kræves en optimeret dyrkning og jordbehandling. Den overvejende del af traktorerne er GPS-styrede for at kunne rense for ukrudt mekanisk.  Kål og løgplanter står med en kendt position inden for ± 0,8 cm. Gården har egen vindmølle til at forsyne to store lagerhuse samt eget pakkeri. Teknik og automation har taget sit indtog også i landbruget og går hånd i hånd for en optimeret og tidssvarende produktion.

Vi afslutter arrangementet med en sandwich og drikkelse på skovtursmaner i strandkanten med udsigt over øerne på vest-Tåsinge. Hvis du ønsker stol til skovturen, skal du selv medbringe.

Tilvalg

Ledsager
kr. 25

Kommende arrangementer
fra Sydfyns Afdeling, IDA Fyn

21 nov.
Hvor langt er du villig til at gå for succes?
  • Danhostel Svendborg, Svendborg
  • onsdag d. 21. november kl. 19:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close