23-10-2018 19:09:40

Besøg Roskildes gamle remiseanlæg

Se Roskilde gamle remise med værksteder med Guide.
Arrangør: Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland

Vi starter med en introduktion i mødelokalet. Hvor vi hører i en times tid om Danmarks Jernbanemuseum i Odense, som har overtaget remisen, samt arbejdet på værket. Herefter rundvisning  i remisen med den daglige leder Jørgen Lindevall. Han vil især vise jer to igangværende restaureringsprojekter (konstruktionen af en replica af Danmarks første lokomotiv, Odin, fra 1847 og restaureringen af vores Pr-maskine, dvs. et damplokomotiv til veterantogskørsel. I værkstederne bygger museet i perioden 2005-2010 en komplet køreklar kopi i fuld størrelse af Danmarks første lokomotiv. Det hed ODIN og blev leveret fra Manchester i 1846 til åbningen af Danmarks første jernbane København-Roskilde i 1847. ODIN blev hugget op allerede i 1864. Derfor bygger Jernbanemuseet nu en kopi. Der er ikke offentlig adgang til værkstederne og sporområdet. Færdsel her er, som på andre spor-områder, livsfarlig.

I 1900 blev Roskildes oprindelige lokomotivremise ved Røde Port nedlagt. Den blev erstattet af en ny, der ligger vest for stationen. Det er en såkaldt rundremise. Remisen hedder sådan, fordi sporene stråler ud fra en central drejeskive. Remisen blev brugt til at…

I 1900 blev Roskildes oprindelige lokomotivremise ved Røde Port nedlagt. Den blev erstattet af en ny, der ligger vest for stationen. Det er en såkaldt rundremise. Remisen hedder sådan, fordi sporene stråler ud fra en central drejeskive. Remisen blev brugt til at opbevare og vedligeholde damplokomotiver. Den ældste bygning har otte spor og er i jernbindingsværk med gule sten og 14 meter lange spor. I 1900 blev der også opført nogle værkstedsbygninger og en funktionærbolig. I 1920 blev anlægget udvidet med en remise med fem spor og et vandrensningsanlæg. De to remiser er forbundet af en lille værkstedsbygning.

Ikke offentligt tilgængelig Byggeår: 1900 Fredning: 1992.

NB. Der vil blive opkrævet et no show gebyr på 250 kr., hvis du udebliver eller ved afbud efter afmeldingsfristens udløb.

Tilvalg

deltager
kr. 0

Kommende arrangementer
fra Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland

25 okt.
Premierefilm: "Journal 64" med lækker sandwich og drikkevarer i Solrød Bio
  • Solrød Bio, Solrød Strand
  • torsdag d. 25. oktober kl. 18:00
30 okt.
Hugo's Pub Quiz
  • Hugos Vinkælder, Køge
  • tirsdag d. 30. oktober kl. 18:00
8 nov.
Oplev forskellige skibssimulatorer
  • FORCE Technology - Lyngby, Kongens Lyngby
  • torsdag d. 08. november kl. 17:00
11 nov.
Gode specialøl og traditionel julemiddag
  • Hugos Vinkælder, Køge
  • søndag d. 11. november kl. 18:00
12 nov.
Roskilde Domkirke – Krypter og gravmæler
  • Roskilde Domkirke, Roskilde
  • mandag d. 12. november kl. 18:00
Se alle kommende arrangementer fra Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close