16-10-2018 20:59:17

Big Data og Business Intelligence - on demand webinar

Arrangør: IDA IT
Medarrangør: IDA Fremtidsteknologi

(Dette webinar er optaget d. 13-6-2014)

I et stigende digitaliseret samfund som Danmark skabes og opbevares enorme mængde data virtuelt. Data mining muliggør vha. mønstre og strukturer at specifikt ønsket information kan udvælges fra disse overvældende datamængder og bruges til målrettede informationssøgninger. Business Intelligence (BI) handler om, hvordan man bruger data til at forstå brugerbehov. Denne viden kan bruges til at forbedre forretningsløsninger baseret på en informeret viden. BI er blevet anvendt i en årrække, primært baseret på "interne data" fra ens egen organisation. Grundet Big Data er en række af de nye spændende "eksterne" datakilder blevet tilgængelige til brug i BI - fra sociale medier som Twitter og Facebook til sensorer såsom GPS i smartphones. Disse nye data åbner op for nye muligheder for at optimere ens virksomhed.

Torben Bach Pedersen vil beskrive anvendelse af Big Data i forhold til BI og kredse om ligheder og forskelle mellem BI og Big data.

Kristian Torp vil forsætte snakken om Big Data ved at se på data indsamlet fra GPS. Konkret er der tale om 2,5 milliard GPS-aflæsninger indsamlet i Danmark fra cirka 12.000 køretøjer. Data kan anvendes til at gøre nye undersøgelse af, hvordan danskerne bruger deres køretøjer. Du kan for eksempel tjekke, om det er hurtigere at bruge Ishøj-exit snarere end Avedøre-exit, hvis kørslen på Køge Bugt motorvejen kommer til Lyngby. Derudover kan du finde ud af, hvor og hvor mange bilister, der tager den forkerte afkørsel. Præsentationen giver desuden et konkret eksempel på, hvordan man kan gemme GPS-data i en open source-baseret software. Der vil også blive diskuteret, hvorfor Google (og lignende tjenester) fra tid til anden oplever problemer med estimering af rejsetiden korrekt, især i byerne.

TILMELDINGSPROCEDURE:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

DOWNLOAD Præsentationer:
Klik på CONTENT nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.

Arrangør: Geoforum og IDA IT

Kommende arrangementer
fra IDA IT

22 okt.
IDA IT: GDPR for IT-professionelle 2.0
  • IDA Mødecenter, København V
  • mandag d. 22. oktober kl. 17:00
23 okt.
Supercomputeren ABACUS på SDU
  • SDU - Syddansk Universitet - Odense, Odense M
  • tirsdag d. 23. oktober kl. 17:00
24 okt.
Kunstig intelligens og big data - skab bedre beslutninger og værdi for din forretning
  • EY Huset, Aarhus C
  • onsdag d. 24. oktober kl. 16:30
24 okt.
Fra Ide til App - kom godt fra start!
  • Fornis, Ringsted
  • onsdag d. 24. oktober kl. 17:00
25 okt.
Når robotter og kunstig intelligens tager over i produktionen
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 25. oktober kl. 16:45
Se alle kommende arrangementer fra IDA IT

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close