27-05-2018 17:33:49

Byer for mennesker v/Jan Gehl

Jan Gehl er en dansk arkitekt og byplanlægger. I sin praksis har Gehl især haft fokus på analyse og forbedring af byrum. Han har spillet en væsentlig rolle for fredeliggørelsen af trafikerede byrum og omdannelse til gågademiljøer
Arrangør: Samfundsteknisk Udvalg, IDA Fyn

I 1960’erne skete der et vigtigt skifte i byplanlægningen – en ændring, som på grund af de hurtigt voksende byer accelererede kraftigt. Samtidig blev trafikplanlægningen påvirket af den hurtigt voksende biltrafik. Og de mennesker, som levede i og brugte byerne, blev glemt.

I Jan Gehls bøger beskrives det, hvor vigtigt det er for byernes kvalitet, at byens liv og hensynet til mennesker i byens rum har en central placering i planlægningen.
Byerne skal være levende, trygge, sunde og bæredygtige. Det skal være bedre byer for mennesker. I foredraget gives eksempler på, hvordan det er gennemført i byer som København, Melbourne, Sydney og New York. Efter årtiers udeladelse er ’byer for mennesker’ igen blevet et centralt tema i byplanlægningen og arkitekturen.
v/Jan Gehl, arkitekt og byplanlægger, professor emeritus i byplanlægning på Kunstakademiets Arkitektskole, grundlægger af og partner i rådgivningsfirmaet GEHL Architects.

Deltagelse er gratis for IDA medlemmer og Fynske Planlæggere, men tilmelding er nødvendig.

Har du spørgsmål om arrangementet, kan du kontakte Anne Ramborg på mail: anram@odense.dk

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close