19-08-2018 10:16:47

”Byliv der betaler sig”

Arrangør: Nordjyske Planlæggere, IDA Nord


Et attraktivt byliv er penge værd! Det er konklusionen på projektet ”Byliv der betaler sig”, der blev offentliggjort i januar måned.

Der er et stort fokus på omkostninger og gevinster i forbindelse med gennemførelse af større byudviklingsprojekter. Med udgangspunkt i fire konkrete cases har projektet "Byliv der betaler sig" beregnet udgifter, gevinster og afkast af investeringer i forskellige former for byliv. Beregningerne viser, at boligpriserne er påvirket af bylivet i et kvarter. Eksempelvis kan et attraktivt forretningsliv øge boligers værdi med op til 30 pct., og ligger boligerne tæt på en park, så stiger priserne yderligere 10 pct.

Nordjyske Planlæggere indbyder nu til et inspirerende fyraftensarrangement, hvor vi får projektet præsenteret og perspektiveret. Vi har i den forbindelse inviteret Svend Erik Rolandsen og Steen Royberg.

Svend Erik Rolandsen, projektchef hos COWI, har bidraget til udvikling af metoderne og vil give et indblik i resultaterne og rapportens betydning fremadrettet. Svend Erik vil også perspektivere projektets resultater i forhold til den stigende interesse der i øjeblikket ses i de danske kommuner på at indtænke økonomiske metoder og vinkler tidligt i byudviklingsprojekterne.

Steen Royberg, ejendomsmægler Nybolig Erhverv og byrådsmedlem i Aalborg, vil som professionel aktør på ejendomsmarkedet give sit bud på om og hvordan rapportens konklusioner kan bruges. Afspejler rapporten virkeligheden i Aalborg og kan investeringer i bymiljøet i Aalborg aflæses i form af fx større afkast? Som byrådsmedlem vil Steen også berøre byrådets politik for at skabe et attraktivt bymiljø og byliv.

Efter indlæggene vil stadsarkitekt Peder Baltzer, Aalborg Kommune, være ordstyrer for debatten.

Der vil under debatten blive serveret øl/sodavand og sandwich.

Se mere på www.naturstyrelsen.dk/Planlaegning/Projekter/byliv_der_betaler_sig hvor man bl.a. kan finde en opsamlingsrapport om projektet.

Der er begrænset deltagerantal.

Det er gratis at deltage for medlemmer af IDA og FAB. For andre er prisen kr. 175.


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering, aflysning og nyhedsbreve.

Kommende arrangementer
fra Nordjyske Planlæggere, IDA Nord

29 aug.
Workshop: Empowering Autonomous Mobile Futures in Aalborg East?
  • Sundhedshuset, Aalborg Øst
  • onsdag d. 29. august kl. 17:00
7 sep.
Street Art i byens rum
  • Street Station , Aalborg
  • fredag d. 07. september kl. 16:00
1 okt.
Hvorfor er det så svært at skabe bedre mobilitet i landdistrikterne?
  • Aalborg Universitet, Aalborg Øst
  • mandag d. 01. oktober kl. 09:00
7 nov.
GIS-Kursus
  • CREATE, Aalborg
  • onsdag d. 07. november kl. 16:30
Se alle kommende arrangementer fra Nordjyske Planlæggere, IDA Nord

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close