17-10-2018 06:19:04

BYVANDRING I AALBORG VESTBY – med fokus på bydelens fortid og fremtid

Tag med på byvandring i Aalborg Vestby og hør om Vestbyens historie og fremtidens visioner
Arrangør: Nordjyske Planlæggere, IDA Nord

Vestbyen er en bydel, der på trods af sin tætte forbindelse med den centrale del af Aalborg Midtby, har sin helt egen identitet. Bydelen rummer et varieret udbud af boligtyper og har en lang række andre faciliteter, der gør bydelen til et særdeles attraktivt bosætningssted. Vestbyen har ikke udviklet sig ret meget de sidste mange år, og bydelen fremstår i dag flere steder nedslidt og umoderne, og der er derfor mange tanker om hvordan bydelen i fremtiden skal omdannes og udvikles. Konkret har vestbyens udvikling været emnet i EUROPAN12 som er verdens største arkitektkonkurrence for arkitekter under 40 år.

På byvandringen vil stadsarkivar Jens Topholm tage os med tilbage til vestbyens oprindelse og fortælle hvornår og hvordan de forskellige kvarterer i Vestbyen er opstået. Vi vil bl.a. se nærmere på de ”3 vestbyer”: den oprindelige omkring Absalonsgade, den blandede frem mod Schleppegrellsgade og boligforeningernes Vestby fra Ryesgade og vestpå samt kigge på centrale kernepunkter undervejs.

Arkitekt Rie Malling fra Aalborg Kommune vil på turen fortælle om de fremtige planer for vestbyen hvor mange nye projekter er i spil bl.a. Vestbyen station, Haraldslund, Skudehavnen, Sygehus Nord og Vestrefjordpark.

Vi afslutter byvandringen i hvor der vil være en sandwhich samt øl/vand og mulighed for diskussion, spørgsmål og afrunding på turen - vi afslutter i et lokale i vestbyen som endnu ikke er endeligt afklaret.

Der er begrænset deltagerantal.

Medlemmer fra arkitektforeningen bedes tilmelde sig direkte hos Helle Ekstrøm på HEK@ida.dk.

Vi ser frem til en spændende dag og håber på godt vejr. 

Kommende arrangementer
fra Nordjyske Planlæggere, IDA Nord

31 okt.
Alle taler om borgerinddragelse og samskabelse. Men hvad er det egentligt?
  • Hotel Aalborg, Aalborg
  • onsdag d. 31. oktober kl. 16:00
7 nov.
GIS-Kursus
  • Studenterhuset, Aalborg
  • onsdag d. 07. november kl. 16:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close