19-11-2018 02:13:33

Byvandring i Helsingør

Arrangør: IDA Trafik og byplan

Byvandringen starter på Axeltorv, hvor vi mødes med landskabsarkitekt Pernille Bruun. Hun vil fortælle os om den omfattende renovering af det gamle torv, som foregik fra 2008 til 2010. Teamet for renoveringen var: Kong Erik af Pommern Mindebrønden og byens historie. Det er arbejdet meget med belysning og de identitetsbærende elementer; Vandkunsten, brostensfladen i det åbne rum og trærammen.

Bagefter går vi ud til vandet og havnen, hvor vi skal høre om Kulturområde Helsingør. Her guider ingeniør og projektleder Tina Elkjær Christensen os rundt.

Kulturområde Helsingør omfatter flere projekter; Kulturhavn Kronborg, Kulturværftet, Museet for Søfart og selve Kronborg slot.
Fundamentet for de store forandringer, der for tiden sker med havnen, er Projekt Kulturhavn Kronborg. Det er et landskabsprojekt, som fremhæver Kronborgs enestående beliggenhed, styrker de ydre fæstningsværker og moderniserer Helsingør Havn. I de gamle værftsbygninger på havnen ligger Kulturværftet, som er kommunens kulturcentrum. Ved siden af, i en tidligere tørdok, placeres et moderne søfartsmuseum, mens den berømte nabo, Kronborg, øger fokus på nye oplevelser for slottets gæster. Med investeringer på over en milliard kroner skabes et kulturelt kraftcenter, der får internationalt format.

Byvandringen slutter med lidt bespisning på en restaurant i bykernen af Helsingør, tæt på stationen.

Pris: 125 kr. Deltagelse sker iht. IDAs regler.
Tilmelding på www.ida.dk eller til Mødetilmeldingen på tlf. 33 18 48 18 senest 9. juni.
Husk at oplyse din mailadresse, da vi udsender elektronisk evalueringsskema efter arrangementet.
Arr.nr. 994555

Kommende arrangementer
fra IDA Trafik og byplan

28 nov.
Stationsnær byfortætning - kan vi få det hele?
  • IDA, København V
  • onsdag d. 28. november kl. 15:00
29 nov.
Ledelse der styrker 2018
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 29. november kl. 09:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close