19-11-2018 02:14:21

Byvandring Teglgårdsparken i Middelfart

Arrangør: Samfundsteknisk Udvalg, IDA Fyn


 

- fra psykiatrisk sygehus til aktivt erhvervsområde og spektakulært boligområde-

Plan- og Byggechef Jørgen Knudsen fra Middelfart Kommune vil vise os rundt i Teglgårdsparken i Middelfart. Et område der har gennemgået omdannelsen fra psykiatrisk sygehus til aktivt erhvervsområde og spektakulært boligområde. Jørgen Knudsen vil bl.a. fortælle om udfordringerne i udviklingen, fra amtet overtog bygningerne i 1976 og med første lokalplan i 1992 hen over et årti med ganske få udviklere, der havde mod til at gå i gang med området, til i dag, hvor det står med imponerende forskelligartet anvendelse. Her var psykiatrisk sygehus med kirkesal, kapel og kirkegård. Tilknyttet området var også et stort parkområde ned mod Lillebælt. Parkområdet er nu omdannet til nyt boligområde med bl.a. Middelfarts "højhuse", 5 etagers punkthuse.
Bredden i virksomhederne ses af, at Uhrenholdt, Skat, Vejdirektoratet, Syddansk turisme, et privathospital, et lægehus og Innovationscentret Madhouse findes i området. Der er nu ca. 1.000 arbejdspladser i området og dertil en række nye beboere. I et byomdannelsesområde er der mange udfordringer. I Teglgårdsparken ses eksempler på bevaring i forhold til benyttelse, nyt byggeri i forhold til ældre byggeri samt skilte, trafik og parkering.


(Start er ved den gamle hovedbygning for det tidligere psykiatriske sygehus, hvor virksomheden Uhrenholdt holder til i dag). Byvandringen slutter med et let traktement med en øl eller vand.

 

Kommende arrangementer
fra Samfundsteknisk Udvalg, IDA Fyn

4 dec.
Danmarks grønneste storby med plads til byliv
  • Odense Slot Mødelokale Rosen Indgang C Nørregade 36 5000 Odense C
  • tirsdag d. 04. december kl. 15:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close