19-08-2018 16:00:57

Carlsberg-projektet og udvikling af området

Få mere at vide om et af de største udviklingsområder i København til et 2 timers møde inden generalforsamlingen. Christian Cold fra tegnestuen Entasis fortæller om masterplanen og Jan Nordkvist, NCC fortæller om projektet fra entreprenørens synspunkt.
Arrangør: Dansk Betonforening

”Carlsberg projektet – Verdens bedste Masterplan”
Christian Cold  tager os med i det univers at tanker, der ligger bag den oprindelige masterplan for Carlsberg projektet. Christian inddrager tegnestuens arbejde med beton i realiserede byggerier som en introduktion til-
og underliggende forståelse for masterplanen.

Arkitektparret Signe & Christian Cold er grundlæggere af tegnestuen Entasis. Tegnestuen fik sit store gennembrud i 2007, da den vandt arkitektkonkurrencen om udviklingen af Carlsbergs nye bydel "Vores By" foran en række førende internationale arkitekter. Tegnestuen modtog i 2009 Nykredits Arkitekturpris, som gives til yngre arkitekter,  der har gjort en særlig indsats for at fremme en langsigtet, bæredygtig byudvikling. Christian Cold fik i 2009 overrakt Utzon-Statuetten - betonelementbranchens Oscar, indstiftet til ære for Jørn Utzon på hans 90-års dag.

Læs mere om Carlsberg projektet på entasis.dk


"Elementbyggeriet på Byggefelt 8"
I fortsættelse af indlægget om Masterplanen for Carlsberg projektet fortæller Senior Produktionschef Jan Nordkvist, NCC og Produktionsleder Thomas Rasmussen, NCC om byggeriet på byggefelt nr. 8, hvor Carlsbergs tappehal tidligere lå.
Dette felt ligger tæt på den nye station Carlsberg, og det 100.000 m2 store elementbyggeri bygges sammen med de såkaldte "hængende haver" fra det tidligere byggeri.

Byggeriet består bl.a. af et 28 etagers tårn, hvor de statiske udfordringer vil blive gennemgået, ligesom den logistiske planlægning og anvendelsen af Lean Construction for hele byggefeltet beskrives. Endelig gennemgås projektet for kompositbroen over banen - en bro, der vil sikre direkte adgang til Carlsbergbyen sydfra.

Gratis møde iht. IDAs regler.

Medlemskab af Dansk Betonforening er gratis for IDA-medlemmer (dog betales 135 kr. årligt for medlemsbladet Dansk Beton)., skriv til hhk@ida.dk hvis du ønsker medlemskab. 

Kommende arrangementer
fra Dansk Betonforening

22 aug.
Byggeriet af Aalborg Universitetshospital - NAU
  • Aalborg Universitetshospital NAU, Gistrup
  • onsdag d. 22. august kl. 15:30
23 aug.
Byggeriet mister store digitale gevinster
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 23. august kl. 16:45
29 aug.
Gå-hjem-møde: Brand og beton
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 29. august kl. 15:00
11 sep.
Vurdering af eksisterende betonkonstruktioner
  • IDA Mødecenter, København V
  • tirsdag d. 11. september kl. 15:00
20 sep.
Fabriksbesøg – Produktion af betonrør og -brønde, RC Beton, Rødkærsbro
  • RC Beton, Rødkærsbro
  • torsdag d. 20. september kl. 09:00
Se alle kommende arrangementer fra Dansk Betonforening

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close