19-10-2018 11:34:56

Christian 4.s Christianshavn

Arrangør: Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland

Roskilde-Køge afdelingen vil denne aften byde på en inspirerende oplevelse.


Christian 4. satte mange byggeprojekter i gang. Et af de helt store var Christianshavn, som han påbegyndte i 1618. Den nye by blev opført efter hollandsk forbillede, og delt med en kanal midt igennem bydelen, der var selvstændig købstad til 1674. Senere tider har udvidet Christianshavn med flådebasen Holmen, og nye opfyldninger i vestenden. Den lille by var i mange år nærmest provinsiel, og her opstod mange skibsværfter, hvor især Burmeister & Wain udviklede sig til et verdensforetagende. Christian 4.' by overlevede både bybrande og bombardementer, men ikke saneringsiveren i midten af 1900-tallet. Selvom mange historiske bygninger faldt, har Christians­havn stadig bevaret sin charme med de mange overlevende historiske huse bag de gamle volde.


Byhistorikeren og forfatteren Allan Mylius Thomsen guider en tur igennem den charmerende bydel, og vi ender med at spise på Færgecafeen en af Christianshavns spændende restauranter.

Drikkevarer undervejs som forfriskning og efterfølgende til maden på Færgecafeen betales særskilt for egen regning.


Der serveres stegt flæsk (8 stk.) med persillesovs og kartofler hertil æbletrifli til dessert med kaffe/the efter ønske. Dette er inkluderet i prisen.

 

 

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering aflysning og nyhedsbreve.

Tilvalg

Ledsager
kr. 195

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close