21-04-2018 05:50:13

Copenhagen Data Exchange – den nye danske databørs for BIG DATA!

Bliv lidt klogere på verdens første databørs
Arrangør: IDA IT

Kom og hør, hvordan data udvekslingen mellem offentlige og private data forandrer den by, som vi kender i dag? Verdens første databørs, Copenhagen Data Exchange giver sit bud på udviklingen.

Data er det 21. århundredes brændstof, og hvordan kan vi bruge dette brændstof til innovation? Hitachi har siden april 2015 udviklet en databørs i et tæt samarbejde med Region Hovedstaden, Københavns Kommune og CLEAN til at nyttiggøre de enorme mængder af offentlige data.

Datamængden skal gøres til råstof for innovative virksomheder, myndigheder og borgere, og Danmark har en stærk position, når det gælder om at gøre offentlige data tilgængelige. København er i den internationale top for "smarte" byer med nye og bedre løsninger baseret på Big Data til eksempelvis at løse offentlige udfordringer inden for klima og miljø, trafik og velfærdsløsninger. Det kan være med til at nedbringe energispild og CO2-udledning.

Der er derfor et nyt og voksende marked i at udnytte kombinationen af offentlige og private data til kommercielle forretninger i en geografisk sammenhæng. Der er særligt store muligheder i at være blandt de første, som udvikler en platform, der kan høste det uudnyttede potentiale.

Platformen skaber helt nye muligheder for hovedstadens virksomheder, forskere og start-ups for at give ny indsigt og viden og derved udvikle innovative produkter og smarte løsninger på samfundsudfordringerne.
Kom og hør om perspektiverne for den nye danske databørs og kom med ned i maskinrummet for at blive klogere på, hvordan Big Data organiseres og tilgås.

Indlæg ved: Ricki Toftelund Larsen & Peter Bjørn Larsen, Copenhagen City Data Exchange

Arrangør: Niels Adler-Nissen, IDA IT

Gratis deltagelse for IDA ITs og DANSK ITs medlemmer.

x

Kommende arrangementer
fra IDA IT

24 apr.
Hacking & Information Security
  • AAU, Aalborg Øst
  • tirsdag d. 24. april kl. 16:30
2 maj.
Internet Week 2018: Hvor parat er Danmark til GDPR og cybersikkerhed?
  • Dokk 1, Aarhus C
  • onsdag d. 02. maj kl. 14:00
2 maj.
Internet Week: Internet of Things - Part II
  • Dokk 1, Aarhus C
  • onsdag d. 02. maj kl. 16:30
2 maj.
Praktisk introduktion til programmeringssproget Go
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 02. maj kl. 17:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close