27-05-2018 05:36:21

C++ er blevet ++ til C++11 – Hvad nu?

Kom og hør om de nyeste programmeringskoncepter, der er indført i sproget C++ ifm. udgivelsen af standarden C++11.
Arrangør: IDA Embedded

Endelig, vil nogen sige, er der kommet en opdatering til C++, selv om den egentlig har været her nogle år. Andre sprog som C# har været udsat for mange opdateringer, der presses igennem, hvorimod C++'s omfang, historik og demokratiske vedtagelsesform medfører en noget mere langsommelig udbredelse, hviket også skyldes de mange forskellige compilere, der skal understøtte de nye sprogkoncepter. Konsekvensen har derfor været at sproget har stået i "stampe" i længere tid. Så det store spørgsmål er nu; hvad har vi fået ud af ventetiden?

I dette foredrag ser vi på et udvalg af de forskellge nyheder i C++11. Det er ligefra tiltag, der er foretaget for at gøre sproget mere tilgængeligt for den "almene" bruger (intitalisering, lambdas mm.) til forbedringer ifm. Library-udvikling generelt (atomics, moving concept, rvalues/lvalues, variadic templates, literals mm.) Derudover i den mere generelle kategoi, er der endelig kommet understøttelse for concurrency, hvor der er introduceret tråde, låse, synkronisering og futures.

Foredraget er en blanding af konceptuelle forklaringer og kodeeksempler, men med fokus på koden. Udbyttet forventes derfor at være, en indsigt i en række emner, som man let vil kunne komme igang med blandt andet vha. de viste eksempler og medfølgende referencer.

Foredragsholder: Søren Hansen, der er lektor på Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet. Søren underviser bl.a. i avancerede programmeringskoncepter i C++.

Sted: Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet, Finlandsgade 22, 8200 Aarhus N.

 

Kommende arrangementer
fra IDA Embedded

30 maj.
Besøg hos Multisensory Experience Lab, Aalborg Universitet København
  • Aalborg Universitet - København Campus, København SV
  • onsdag d. 30. maj kl. 17:00
22 aug.
Sommerhack 2018
  • Vammen Camping, Tjele
  • onsdag d. 22. august kl. 08:00
2 okt.
IoT med ESP8266 - Inspirationsforedrag
  • EY Huset, Aarhus C
  • tirsdag d. 02. oktober kl. 19:00
7 nov.
ESP8266 Workshop
  • Alexandra Instituttet, Aarhus N
  • onsdag d. 07. november kl. 17:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close