17-12-2018 20:39:01

Den Økonomiske Krise

Arrangør: Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord


Efteruddannelsesmulighed:
Aalborg Universitet og Miljøteknisk Gruppe (Nordjysk Region, IDA) byder velkommen til en dag med spændende oplæg og diskussioner omkring miljøets plads og rolle i lyset af den økonomiske og finansielle krise. Dette er en enestående mulighed for at møde en række ressourcepersoner indenfor området, til at udfordre fremtidens kandidater og beslutningstagere, og til at opdatere sig med den nyeste viden på feltet.

Agenda:
- Velkomst og introduktion, lektor Martin Lehmann & professor Frede Hvelplund, AAU
- Innovation og kreativitet som løsninger på de aktuelle kriser, professor Bengt-Åke Lundvall, AAU
- Vedvarende energi som drivkraft for grøn udvikling, adm. direktør Ove Poulsen, Lindø Offshore Renewables Center
- Vækst eller nul-vækst? Eller måske både og i en overgangsøkonomi? Niels Johan Juhl-Nielsen, Omstilling Danmark, FN Forbundet
- En ny aftale om energi, Lisbeth Bech Poulsen, medlem af Folketinget, SF
- Panel debat ledet af Martin Lehmann

Baggrund:
I oktober 2008 offentliggjorde UNEP sit Green Economy Initiativ, og begyndte arbejdet med en Global Green New Deal. Den globale Green New Deal kom delvis som en reaktion på både den finansielle og økonomiske krise, samt på den miljøkrise mange mener, at verden har været i gennem årtier.
I 2009 havde regeringer verden over besluttet at indføre finaniselle støttepakker for over USD 3,0 billioner. De fleste af disse - inklusive de danske - fokuserede dog overhovedet ikke på miljøkrisen, men kun på at sætte gang i produktionshjulene igen. Spildte muligheder?

Global Green New Deal (og tilsvarende nationale ordninger i f.eks. England, og Sydkorea) blev indført for netop at adressere miljøspørgsmål i sammenhæng med finansielle og økonomiske aspekter af kriserne– eksempelvis omkring både skabelse af arbejdspladser, sænke CO2 udledninger, osv.

På dagen vil vi diskutere New Green Deals, deres nødvendighed og de muligheder for mere bæredygtige samfund som måske er opstået på baggrund af de aktuelle økonomiske og finansielle kriser. Vi vil også dykke ned i hvilke politiske, teknologiske og organisatoriske forandringer der er nødvendige, for at det lykkes at fremme en bæredygtig udvikling. Vi runder af med paneldebat om hvorvidt denne udvikling har fået bedre grobund og position nu, end før den økonomiske krise ramte os i 2007-2008 - samt hvordan vi sikrer en bæredygtig overgang til en mere robust økonomi.

NB: Oplæg vil være på engelsk. Begrænset antal pladser! Der serveres kaffe/te og let frokost i forbindelse med arrangementet.

Deltagerbetaling: 175 kr. for medlemmer, 0 kr. for studerende


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close