20-06-2018 03:34:25

Det nye Hvidovre Hospital og gennemførsel af ESCO-projektet

IDA Sundhedsteknologi inviterer til et spændende gå-hjem-møde på Hvidovre Hospital. Her skal vi høre om Kvalitetsfondsprojektet, ESCO projekt og om Cognitive Buildings (når bygningerne begynder at tænke selv).
Arrangør: IDA Sundhedsteknologi
Medarrangører: IDA Byg, IDA Elteknik, IDA Energi, IDA IT, IDA Mechanical, IDA Mechanical København, IDA Trafik og byplan, Nordvestsjællands Afdeling, IDA Sjælland

 

Program:

Kl. 17:00 Indledning v/ Keld Olsen, IDA Sundhedsteknologi og Finn Bloch Hvidovre Hospital

Kl. 17:05 Nyt Hospital Hvidovre v/ Finn Bloch, Projekt direktør

Kl. 17:50  ESCO-projekt v/  Lars Nielsen, Siemens og Finn Bloch, Hvidovre Hospital

Kl. 18:45 Pause med sandwich og drikkevarer.

Kl. 19:15 Rundvisning

Kl. 20:00 IBM/ISS om deres Cognitive Buildings v/ Kim Escherich, IBM

Kl. 21:00 Tak for idag.

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

Nyt Hospital Hvidovre v/ Finn Bloch, Projekt direktør

Kvalitetsfondsprojektet på Hvidovre Hospital består af tre dele: ombygning af ambulatorier, ombygning af sengeafsnit og udvidelse af hospitalet med 32.000 kvadratmeter nyt byggeri. 
Nybyggeriet placeres i tilknytning til det nuværende hospital, hvorved der skabes mulighed for etablering af en ny hovedindgang. Den nye hovedindgang vil skabe bedre og mere direkte adgangs- og tilkørselsforhold til hospitalet.
Nybyggeriet skal videreføre det eksisterende Hvidovre Hospitals fleksible indretning, strukturer og logistiksystem, som allerede er forberedt til en udvidelse. Det giver naturligvis nogle bindinger i nybyggeriet, men det giver først og fremmest den fordel, at nybygningen kan etableres som en integreret del af den bestående bygning.
Den 17. maj 2016 blev projektforslaget godkendt i Regionsrådet. Det betyder, at arkitekter og ingeniører kan gå i gang med det egentlige projekteringsarbejde og tegne de flere hundrede tegninger, som skal til for at bygge det nye hospital, det nye ny bryderi bliver på 32.000 kvadratmeter.

ESCO-projekt v/  Lars Nielsen, Siemens og Finn Bloch, Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital og Siemens  underskrevet Danmarks største ESCO-aftale, som sikrer hospitalet en energibesparelse på op mod 33 % om året - vel at mærke uden, at det koster på hospitalets budget.

'Gratis' energirenovering af 245.000 kvadratmeter hospital. Det lyder næsten for godt til at være sandt.  Men det er ikke desto mindre essensen af den endelige aftale, som hospitalsdirektør Anders Agger og direktør i Siemens Jukka Pertola, efter et års arbejde, netop har givet hinanden hånden på. 'Gratis' skal dog forstås som udgiftsneutral: Besparelserne på energiregningen betaler projektet. Den investerede sum i energirenoveringen er på 171 mio. kr., hvilket gør det til Danmarkshistoriens største ESCO-projekt til dato.

IBM/ISS om deres Cognitive Buildings v/ Kim Escherich, IBM

Cognitive Buildings (Når bygningerne begynder at tænke selv) og her samarbejde med ISS, her bruge det på deres hovedsæde.

 

Kommende arrangementer
fra IDA Sundhedsteknologi

11 okt.
Fra ingeniørstuderende til CEO
  • Kommer senere
  • torsdag d. 11. oktober kl. 18:30
7 nov.
Udvikling af ny type sensorer med mulighed for visualiseringer og billeddannelser ved hjælp af matematik
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 07. november kl. 16:45
15 nov.
Exploring Bioscience 2018
  • Centralværkstedet, Aarhus C
  • torsdag d. 15. november kl. 12:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close