20-01-2018 14:00:57

Energirigtige byggeplaner og optimering af energiforbruget - webinar

Vi skal vi høre om betydningen at medtage "optimering af energi og indeklimaet", ved opstarten af et byggeprojekt som man senere ved brugen vil tjene hjem, med tilfredse brugere og minimering af energiforbruget. Deltag på webinaret via pc eller tablet.

Hvornår?

12. apr. 2018 KL. 17:00 - 21:00
Tilmeldingsfrist
12. apr. 2018 - 12:00
Arrangementsnummer
326008
296 ledige pladser

Hvor?

Webinar - Foran din egen computer/tablet/telefon


Fra egen pc/tablet
Arrangør: BYG Sjælland, IDA Sjælland
Medarrangør: IDA Byg

Når udgifterne til f.eks. kontordomicilerne er energi- og bæredygtighedsoptimeret, kan disse udgifter ofte udgøre en tredjedel af den samlede investering. Fordelen vil så være at projektet er fremtidsrettet til nye moderne energitiltag og bygningsautomatik.

Program:

Kl. 17:00  Indledning ved IDA Byg Sj. v/ Keld Olsen og gennemgang af programmet

Kl. 17:05  "Naturlig køling og ventilation via diffus loftindblæsning og termoaktive konstruktioner" er tildelt ELFORSK Prisen 2017 v/ Per Heiselberg, Aalborg Universitet

Kl. 17:35  Metoder til energirenovering af enfamilieshuse v/ Matilde Grøn Bjørneboe, DTU Byg / Energistyrelsen

Kl. 18:00  Projekt og arbejde med energioptimering hos Scanenergi v/ Jesper Kirkegaard, Scanenergi

Kl. 18:45  Pause

Kl.  19:15  Det nyeste inden for ventilationskomponenter/styring v/ Martin Karlsen og Jesper Nystrup, Lindab

Kl.  20:00 Nye lyskilder og styring v/ Pillips

Kl.  20:45  Tak for i dag

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.


Nærmere uddybning af programmet:

"Naturlig køling og ventilation via diffus loftindblæsning og termoaktive konstruktioner" er tildelt ELFORSK Prisen 2017 v/ Per Meiselberg, Aalborg Universitet

Moderne lavenergi-kontorbyggeri er meget velisolereret og lufttæt, hvilket har resulteret i et stort behov for køling i brugstiden hele året rundt. I mange kontorbygninger bruges mekanisk ventilation og frikøling med udeluft til at tilvejebringe den nødvendige køleydelse. Men for at undgå træk i opholdszonen må udeluften i vinterperioden opvarmes enten via varmegenvinding eller direkte opvarmning, hvilket reducerer luftens køleydelse og øger luftmængden betragteligt. Dette resulterer i at både elforbruget til lufttransport og anlægsinvesteringen er betydeligt større end nødvendig.
Den bærende ide har været, at energiforbruget til ventilation og køling kan reduceres med mere end 90%, hvis der udvikles en ny teknologisk løsning, der anvender naturlig ventilation i kombination med luftindblæsning gennem et diffust loft. Der er udviklet en design guide, der kan anvendes i forbindelse med projektering af løsningen.
Projektet blev tildelt Elforskprisen 2017 og er gennemført i tæt samarbejde mellem virksomhederne WindowMaster A/S, Troldtekt A/S og Aalborg Universitet.
 

Metoder til energirenovering af enfamilieshuse v/ Matilde Grøn Bjørneboe, DTU Byg / Energistyrelsen

Der findes et stort energibesparelsespotentiale i de danske parcelhuse. Det kan dog være vanskeligt at få udfriet dette potentiale, da der er en række barrierer der holder udviklingen tilbage. Oplægget vil handle om den gode renoveringsproces, hvordan energirenovering kan tænkes ind som en del af nødvendig renovering og opdatering af parcelhuset på længere sigt. Herudover vil der blive gennemgået en case, hvor et parcelhus har gennemgået en større renovering, og der er udført målinger i løbet af et år før og efter renoveringen for at dokumentere effekten på energiforbrug og termisk indeklima i huset.

 

 Projekt og arbejde med energioptimering hos Scanenergi v/ Jesper Kirkegaard, Scanenergi

Jørgen vil fortæller om hvad vi gør og ser af potentialer og viser et eksempel som f.eks. Musikteatret i Holstebro som du kender,  men om jeg også skal tage noget med omkring hvordan jeg ser arbejdet med optimering allerede i projekteringsfasen af bygningerne? Det er desværre ikke så udbredt endnu men det vil jeg gerne slå et slag for at man er opmærksom på og samtidig høre til hvad deltagerne mener. Det er selvfølgelig ud fra det at vi ser optimeringspotentialer som med fordel kunne have været taget med allrede da huset blev bygget.

Det nyeste inden for ventilationskomponenter/styring v/ Martin Karlsen og Jesper Nystrup, Lindab

Lindab har igennem mange år udviklet innovative og miljøvenlige ventilationsløsninger, der sikrer et godt indeklima i boliger og erhvervsejendomme. Her vil vi bl.a. høre om Lindab Pascal – en løsning der sikrer et optimalt indeklima, hvor luftmængden reguleres ud fra temperaturer, CO2 eller fugtighed. Sikrer trækfri og lydsvag ventilation. Her vil Lindab også komme ind på Indomo, Solus og Akustk i deres indlæg.

Nye lyskilder og styring v/ Fillips

Arrangementet udbydes i samarbejde med Energiforum Danmark.
___

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Download præsentationer:
Klik på Filer nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.

Arrangør: Byg Sjælland.

Tilmeld

Kommende arrangementer
fra BYG Sjælland, IDA Sjælland

6 feb.
Rundvisning Dansk Dekommissionering
  • Dansk Dekommissionering, Roskilde
  • tirsdag d. 06. februar kl. 16:00
6 feb.
Virksomheder skaber ny velfærdsteknologi i Metropols innovations- og testmiljø
  • Praksis- og innovationshuset, København N
  • tirsdag d. 06. februar kl. 16:30
8 feb.
Studietur til Solar A/S, Vejen
  • Nygaards Turist- og minibusser,, Sorø
  • torsdag d. 08. februar kl. 08:00
12 mar.
Besøg Solrød Biogasanlæg
  • Solrød Biogasanlæg A/S, Solrød Strand
  • mandag d. 12. marts kl. 17:00
14 mar.
Rundvisning i Royal Arena, København
  • Royal Arena, København S
  • onsdag d. 14. marts kl. 17:00
Se alle kommende arrangementer fra BYG Sjælland, IDA Sjælland

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close