21-10-2018 16:52:49

ER ØSTERSØTORSKEN VED AT KOLLAPSE?

Så du Ingeniørens historie om, at østersøtorsken er ved at kollapse ?. Er det sandt, og skyldes det menneskelige eller naturlige årsager ?
Arrangør: Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord

Vi ved alle sammen, at Østersøen har alvorlige miljøproblemer. Det er derfor nærliggende at sammenkæde historien om østersøtorskens kollaps med disse problemer. Men sammenhængen er langt mere interessant end det. For det torsken er ikke ved at uddø, men den bliver tyndere. Er det så et problem, og hvis det er et problem, er det så noget, vi kan gøre noget ved ?

Torskens samt andre arters udvikling i Østersøen er blandt andet påvirket af  de forvaltnings- og fredningsbestemmelser, der er indført for at bevare fiskebestande og fiskeriet i Østersøen. Arternes biologiske sammenhænge gør det dog sommetider vanskeligt at tilgodese alle arter og fiskerier samtidig, og dermed kræves nogle valg ifht hvor mange fisk og hvilke arter vi gerne vil have og hvorhenne.

Historien om torsken er derfor en øjenåbner for alle, der interesserer sig for miljø og de miljøproblemer, vi eller naturen har skabt.

For det første at have sine facts i orden, inden man reagerer på et miljøproblem. Er det overhovedet et problem ?

For det andet at forstå, at selv om det er et problem, kan vi ikke løse det ordentligt, hvis vi betragter det isoleret uden at kende de komplicerede sammenhænge, det indgår i.

Miljøteknisk Gruppe er vært ved en let forplejning i form af sandwich undervejs.

 

 

 

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close