21-11-2018 03:05:03

Et brag af en Cognac-smagning hos Hugo i Køge

Arrangør: Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland

I rækken af Hugo`s Kælders mange aktiviteter afholdes der en meget eksklusiv Cognac-smagning. Smagningen er et samarbejde mellem Hugo`s Kælder og Tønden i Haslev.

 

Aftenens foredragsholder er ingen mindre end den charmerende Frk. Sophie Cabanas fra det særdeles eksklusive Cognac-hus Maxime Trijol.

 

Historien starter i 1859 hvor familien Trijol installerer det første destilleringsapparat, og påbegynder produktionen af cognac i selve hjertet af Cognac-regionen. Fire generationer har efterfølgende haft ansvaret, og i et roligt, men sikkert tempo, er kapaciteten blevet udbygget gennem årene. Maxime Trijol producerer i dag "eaux-de-vie" på tyve Charente-stills, og er i dag regionens største familieejede producent. Langt det meste cognac sælges til de store aktører, men familien har valgt at sortere lidt i varerne, og tager selv de absolut bedste fade fra, som efterfølgende tappes under eget navn. Alle Cognac´er af meget høj kvalitet. Dette understreges bl.a. af de mange medaljer og udmærkelser Maxime Trijol har opnået igennem de seneste år.

 

Sophie Cabanas er trods sine unge alder allerede udnævnt til salgsdirektør for Maxime Trijol og bliver af mange regnet som en af de mest kompetente eksperter indenfor Cognac.

 

Vi havde fornøjelsen af at have en smagning i Haslev med Sophie  for 2 år siden og det blev en kæmpe succes for Vinhandler Michael Seindal fra Tønden i Haslev.

 

Til denne smagning er der endog blevet gravet ganske dybt i kældrene: Der vil bl.a. blive præsenteret Cognac fra år 1918 samt 1960'erne og 1970'erne. Deltagerne kommer igennem et program med i alt 9 eksklusive højkvalitets Cognac.

 

Hovedvægten bliver lagt på Cognachuset Maxime Trijol. Vi kommer omkring alle de vigtigste områder i Cognac; dvs. at der bliver cognac fra det inderste distrikt ”Grande Champagne”, men også fra de ydre områder ”Petite Champagne” og ”Borderies”.

 

Deltagerne vil blive sat grundigt ind i diverse kvalitetsbetegnelser og produktionsmetoder.

 

For Thomas Madsen fra Hugos Kælder er det ikke nyt at huse spiritus-smagninger. Vi har haft mange whisky & Rom-smagninger og efter mange opfordringer er det nu lykkedes at afholde en Cognac smagning, oven i købet med en af de ”helt store” udtaler Thomas Madsen.

 

Til smagningen vil der desuden blive serveret en lækker sandwich, ligesom det på selve aftenen vil være muligt at købe de smagte Cognac til reducerede priser.

 

Pris:

IDA medlem 150,-
Studiemedlem 100,- (max. 4 pladser)
Ledsager 300,-

Kommende arrangementer
fra Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland

26 nov.
Movie: "The Girl in the spiders web" served with tasty sandwich and beverage.
  • Solrød Bio, Solrød Strand
  • mandag d. 26. november kl. 18:00
17 jan.
NYTÅRSKUR - IDA Sjælland
  • Kompagnihuset, Næstved
  • torsdag d. 17. januar kl. 17:30
29 jan.
Hugo's Pub Quiz
  • Hugos Vinkælder, Køge
  • tirsdag d. 29. januar kl. 18:00
23 feb.
Besøg på Davids Samlingen
  • Davids Samling, København K
  • lørdag d. 23. februar kl. 11:00
5 mar.
Besøg på Herslev Bryghus!
  • Herslev Bryghus, Roskilde
  • tirsdag d. 05. marts kl. 17:30
Se alle kommende arrangementer fra Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close