20-10-2018 06:33:23

Et indblik i nanoverdenen

Forskningens døgn foredraget vil give et indblik i, hvad nanoteknologi er for noget. Hvilke størrelser drejer det sig om, og hvorfor er der så meget fokus på området?
Arrangør: IDA Mechanical Nordsjælland

Foredraget vil give et indblik i, hvad nanoteknologi er for noget. Hvilke størrelser drejer det sig om, og hvorfor er der så meget fokus på området?

De fleste materialer ændrer deres egenskaber markant, når dimensionerne formindskes til nanometer området. For eksempel har små (nano-) guld partikler ikke nødvendigvis længere samme farve som store guldbarre, men kan i stedet se både røde, grønne og blå ud.

Vi er omgivet af nanoteknologi i dag. Både gennem naturens egen udvikling og gennem utallige menneskeskabte komponenter, såsom sensorer, solceller, lysdioder, fladskærme og computere med hurtigere og hurtigere processorer.

Vi vil både se nærmere på nanoteknologi der har været brugt i årtusinder og den nyeste og helt moderne nanoteknologi. Vi slutter af med et kig på den yderst fascinerende nanoteknologi der er at finde i naturen.

Foredragsholder: Alexander Roberts / Ph. D / SDU

Der serveres sandwich og drikkevarer.

 

Kommende arrangementer
fra IDA Mechanical Nordsjælland

23 okt.
Overfladehærdning af rustfrit stål og titanium hos Expanite
  • Expanite A/S, Hillerød
  • tirsdag d. 23. oktober kl. 17:00
1 nov.
Virksomhedsbesøg hos Biogen Hillerød
  • Biogen Idec, Hillerød
  • torsdag d. 01. november kl. 16:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close