21-11-2018 19:18:25

Et liv efter overlevelse

Arrangør: IDA Global Development

Ulandsfagligt Selskab og Ingeniører uden Grænser inviterer til et gå-hjem-møde.

Ingeniører uden Grænser (IUG) er en humanitær organisation af frivillige, der yder bistand efter menneske og naturskabte katastrofer og bistår fattige mennesker i fattige lande. IUG blev stiftet i 2001 og har i dag over 800 medlemmer, heraf 250 studerende. IUG fokuserer på teknisk assistance senest i Liberia, Haiti og Pakistan og har i gangværende projekter i bl.a. Indien, Palæstina, Kenya, Ghana, Sierra Leone, Afghanistan og Pakistan. De primære indsatser er bekæmpelse af kolera ved at etablere adgang til rent vand og gode sanitære forhold samt at undervise lokalbefolkningen i hygiejne i den forbindelse. Senest har IUG forsynet en række skoler i Tanzania med vand og latriner. I Sierra Leone har de bygget skole, lærerboliger, sundhedsklinik, vandforsyning og latriner til landsbyer, hvor amputerede krigsinvalider, der fik hugget hænder eller fødder af under borgerkrigen, bor.

På mødet vil Steen Fredriksen, formand for IUG, fortælle om organisationens arbejde og ud over, at deltagerne får spændende beretninger om IUGs aktiviteter, får de mulighed for at tage stilling til, om de eventuelt kan støtte IUGs arbejde gennem medlemsskab og en frivillig arbejdsindsats i Danmark eller i de lande, hvor IUG er aktiv.

 

Mødet, der er gratis, afholdes i IDAs lokaler, Kalvebod Brygge 31-33, København. Der vil i pausen blive serveret en sandwichbolle og øl/vand.


Bemærk:
Ulandsfagligt Selskabs bestyrelse har besluttet, at deltagelse i møder og arrangementer vil være gratis for medlemmer af Selskabet som en forsøgsordning i 2012. Personligt medlemskab koster kr. 400 om året, et firma/NGO medlemskab koster kr. 800 om året. Hvis du er medlem af IDA er et medlemskab gratis.

Så bliv medlem nu på: www.ida.dk/uland, og spar penge.

 

Kommende arrangementer
fra IDA Global Development

3 dec.
America First – USAs udviklingspolitik og globale rolle under Trump
  • IDA Mødecenter, København V
  • mandag d. 03. december kl. 17:00
12 dec.
Bæredygtighedskaravanen: Besøg hos Herning Vand
  • Herning Vand A/S, Herning
  • onsdag d. 12. december kl. 17:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close