12-11-2018 23:45:27

Få styr på din digitale identitet - Lynkursus i digital selvforsvar

Bliver du overvåget? Dine data er guld værd! Kom og hør hvordan du bliver overvåget og hvad du kan gøre for at passe på din digitale identitet.
Arrangør: Kompetenceforum, IDA Vestjylland

Tænker du nogen sinde over, hvem der ved hvad om dig på nettet? At din færden på hjemmesider og brug af apps kan få konsekvenser for, om du får det gode job – eller mister det - kommer ind på den bedste uddannelse og modtager de bedste priser på alt fra rejser til forsikring? I hverdagen derhjemme, på arbejdspladsen, i fitnesscentret, i skolen, når du rejser, dater og shopper. Du bliver konstant overvåget og registreret online. Og du opdager det sjældent!  

Når Google, Facebook, Twitter og co. lader dig søge, e-maile og holde kontakt, er det alt andet end gratis. Du betaler med dine persondata – også kaldet nutidens olie.

Virksomheder samler og videresælger informationer om dine interesser, smag, religion, alder, politiske overbevisning, helbred, seksuelle orientering, venner osv. De tjener milliarder på din identitet.

Foredraget giver dig en rundtur i, hvad du skal være opmærksom på i din adfærd på nettet:
- Hvorfor bør du passe på din identitet og dit omdømme online - hør hvad konsekvenserne har været for dem, der ikke passede på?
- Hvem holder øje med dig, hvordan og hvorfor?
- Hvad sker der med dine persondata - og hvorfor er selv detaljerne interessante?
- Hvilke værktøjer, kan du bruge for at passe på din digitale identitet?

Foredraget er et lynkursus i digitalt selvforsvar i den kommercielle kampzone og kan målrettes folkeskoler, gymnasier, biblioteker, virksomheder – ledere som medarbejdere, hvis individuelle omdømme også er virksomhedens omdømme – mv.

BIO
Pernille Tranberg er journalist og selvstændig, hvor hun arbejder med big data og privacy. (www.digital-identitet.dk) Hun er tidligere rådgiver for Lisbeth Knudsen, Berlingske Media, chefredaktør for Tænk og reporter på Politiken. Hun er forfatter til 5 bøger, den seneste Fake It- om big data og digitalt selvforsvar.

Tilvalg

Ledsager
kr. 200

Kommende arrangementer
fra Kompetenceforum, IDA Vestjylland

27 nov.
Jan Gintberg: Hemmeligheden bag den gode idé
  • MCH, Herning
  • tirsdag d. 27. november kl. 19:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close