20-02-2018 14:44:27

Farlig kemi i maden - frygter vi det rigtige?

Kemiske stoffer i vores fødevarer giver ofte anledning til bekymringer, men fokus hos forbrugere, i pressen, hos myndighederne og blandt forskerne er tit meget forskellig. Og frygter vi egentlig det rigtige?
Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Kemiske stoffer i vores fødevarer giver ofte anledning til bekymringer, men fokus hos forbrugere, i pressen, hos myndighederne og blandt forskerne er tit meget forskellig. Nogle kemiske stoffer er naturligt forekommende i vores mad, mens andre tilsættes bevidst og flere dannes under forarbejdningen eller tilberedningen af maden.

EFSA, som er EU Fødevareagentur har spurgt mere end 26.000 europæere om hvad de frygter mest ved maden – men frygter vi egentlig det rigtige?

Levnedsmiddelselskabet har samlet en række eksperter, som hver vil komme med deres bud på, hvad der udgør de største risici indenfor kemi i maden, og så lægger vi op til debat om emnet. Kom og hør eksperterne og tag selv del i diskussionen.

Kl. 19.00 Velkomst og kort introduktion til aftenen

Kl. 19.05 Hvad frygter danske forbrugere og forbrugere i resten af EU?, v. Mette Erecius Poulsen , LEVS

Kl. 19.20 Fastsættelse af grænseværdier, v. Max Hansen, DTU

Kl. 19.40 Cancerogene stoffer i fødevare - hvor kommer de fra?, v. Pelle Thonning Olesen, DTU Fødevareinstituttet

Kl. 20.00 Pause med forfriskninger

Kl. 20.15 Hormonforstyrrende stoffer i vores mad, v. Ulla Hass, DTU

Kl. 20.35 Neurotoksiske stoffer i vores mad, v. Philippe Grandjean, Syddansk Universitet

Kl. 20.55 Debat

Kl. 21.25 Afrunding v. Karin Frøidt, LEVS

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

14 mar.
Generalforsamling i IDA Levnedsmiddelselskabet
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 14. marts kl. 17:00
14 mar.
Fokus på GIN
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 14. marts kl. 18:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close