26-05-2018 19:43:07

Findes nul? Nultolerance vs. grænseværdier

De målemetoder vi benytter til at detektere kemiske stoffer i vores fødevarer og drikkevand er blevet forbedret væsentligt over de seneste mange år. Giver det stadig mening at tale om nultolerance eller bør vi definere grænseværdier i stedet?
Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Målemetoderne til kemiske stoffer er blevet forbedret væsentligt over de seneste mange år. Det betyder, at detektionsgrænsen har flyttet sig til lavere værdier. Spørgsmålet er om det stadig giver mening at tale om nultolerance, når vi kan detektere så små mængder.

Det endelige program forventes bl.a. at indeholde foredrag om følgende emner:

- De nultolerancer der var/er for drikkevand, og hvad det har betydet for vandværkerne rundt om i Danmark

- Praksis i forhold til nultolerance vs. grænseværdier for antibiotikarester i mælk
- Arbejdet med produktionsgaranti fremfor grænseværdier og nultolerance
 
Denne beskrivelse opdateres løbende.

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

15 jun.
Folkemødet: Lokale fødevarestrategier, på vej mod bæredygtighed!
  • Folkeskibet
  • fredag d. 15. juni kl. 12:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close