21-06-2018 08:33:55

Folkemødet: Lokale fødevarestrategier, på vej mod bæredygtighed!

Lokale fødevarestrategier er en ny udvikling i DK. Hvorfor efterspørges de, og hvordan udvikles de? Samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Selskabet for Fødevaresystemer (under IDA LEVS). Kom til Folkeskibet fra Vestjylland i Allinge Havn.
Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Gennem de seneste år er der kommet større fokus på lokale fødevarer. Hvad er baggrunden for dette? Hvem er de centrale aktører og hvad er potentialet? Det er nogle af de spørgsmål, der danner baggrund for en kortlægning af lokale fødevarenetværk og – strategier i Danmark, som blev finansieret af RealDania og gennemført af forskere fra Aalborg Universitet (se link nedenfor).

Thorkild Nielsen fra IDAs Levnesmiddelsselskab byder velkommen. Rapportens medforfatter, Mads Randbøll Wolff vil præsentere hovedpunkter fra projektet. Derefter vil der være debat i "den Grønne Sofa", hvor vi har inviteret Søren Holm fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Louise Groth-Michelsen fra Bornholms Regionskommune og Jesper Zeilund fra Odsherred. Formålet er at skabe opmærksomhed om udviklingen i kommunerne og lokalt om arbejdet med lokale fødevarestrategier. Gennem samtalen med de tre dykker vi ned i baggrunden for, at man lokalt er begyndt at arbejde med fødevarepolitik og strategier. Tre forskellige perspektiver og bidrag til det lokale strategiarbejde.

Til slut vil Karen Refsgaard fra Nordregio samler op på de vigtigste pointer og give et overblik over, hvad der sker i andre dele af Norden.

Selskabet for fødevaresystemer:

https://universe.ida.dk/netvaerk/industri/ida-levnedsmiddelselskabet/ida-urban-food-systems-selskabet-for-foedevaresystemer/

 

 

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

7 sep.
IDA Future Talks 2018
  • IDA Mødecenter, København V
  • fredag d. 07. september kl. 13:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close