26-05-2018 13:41:08

”Forstaden – elsket og udskældt”. Særudstilling på Arbejdermuseet.

”Forstaden – elsket og udskældt”. Særudstilling på Arbejdermuseet. v/ museumsinspektør Helle Leilund
Arrangør: IDA - Historisk Teknologi, HITEK

Arbejdermuseet formidler generelt arbejdernes historie fra den begyndende industrialisering til i dag. De faste udstillinger omhandler arbejderes arbejdsliv, hverdagsliv, foreningsliv samt arbejder- og fagbevægelse. Til Arbejdermuseets grundfortællinger hører også historien om urbaniseringen, de store vandringer fra land til by som fulgte med industrialiseringen, og i forstadsudstillingen tager museet skridtet videre og fortæller om den næste store folkevandring: Udflytningen fra by til forstad efter 2. Verdenskrig.

Som fænomen er forstaden en realitet – og vel også en succes. Halvdelen af alle danskere bor i hvert fald i en forstad i dag, i eget parcelhus eller rækkehus, eller til leje i en almenboligforening.

Forstadsudstillingen handler om forstaden på godt og ondt - før, nu og i fremtiden. Om de mennesker som planlagde, lovgav, byggede, var idealistiske, spekulerede, boede og fik et liv i forstaden. Om de problemer som forstaden skulle bidrage til at løse, og om de problemer som forstaden skabte. Og om de nye udfordringer: Bygningsrenoveringer, bæredygtig udvikling og nye planer for de industriområder der står tomme som følge af outsourcing og globalisering.

Tilvalg

ledsager
kr. 0

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close