20-11-2018 17:00:16

Fra Velfærdsstat til konkurrencestat

Fra Velfærdsstat til Konkurrencestat: et oplæg om ledelsesprincipper, menneskesyn, konsekvenser for trivsel, livskvalitet, social udfoldelse, medbestemmelse, globaliseringens indflydelse samt konkurrencestatens økonomiske politik!
Arrangør: Faggruppen for Udvikling af Human Ressources, IDA Syd

Fra velfærdsstat til konkurrencestat

I de senere år har Danmark været under udvikling fra en velfærdsstat til en konkurrencestat, og denne udvikling fortsætter. Dette betyder store ændringer i samfundet og en anden måde at tænke på.

Danmark styres mere og mere som en virksomhed, hvor konkurrence og indtjening er i fokus. Alle borgere har mærket og vil fortsat mærke konsekvenserne af denne udvikling. Det gælder både i privatlivet og i arbejdslivet. Derfor har IDA FUHR valgt at holde en temaaften over dette spændende emne.

Konkurrencestaten satser på en så fleksibel og kompetent arbejdsstyrke som muligt. Der ses kritisk på de ydelser, som den enkelte borger modtager fra det offentlige og der satses stærkt på moderne teknologi.

Følgende områder vil bl.a. blive berørt:

·         Vejen fra velfærdsstat til konkurrencestat

·         Hvilke midler anvendes i konkurrencestatens økonomiske politik

·         Ledelsesprincipper

·         Menneskesyn

·         Konsekvenser for medarbejdere (trivsel, livskvalitet, social udfoldelse, medbestemmelse m.v.)

·         Globaliseringens indflydelse

Katrin Hjort, dr.phil. vil lede os igennem aftenens arrangement. Katrin Hjort er professor i uddannelsesforskning på Institut for Kulturvidenskaber ved Syddansk Universitet. Hun har skrevet doktordisputats i Farvelfærdsstaten om modernisering, professionalisering og demokratisering i de offentlige sektorer i Norden.

Tid og Sted: Tirsdag den 18. november 2014 kl. 17 i House of Innovation Jernbanegade 27  6000   Kolding 

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close