22-10-2018 08:29:23

Fremtidsstaten og Samfundsmaskinen

Arrangør: Energiteknisk Gruppe, IDA Nord


- En slags skabelsesberetning om energi-, miljø- og byplanlægningsingeniører

Ingeniørstandens identitet og status er tæt koblet til den enorme betydning ingeniørvidenskaben har haft for udviklingen af det moderne industrisamfund. Videnskaben anses for den drivende kraft i det økonomiske fremskridt, og ingeniøren er fremskridtets helt par excellence.

Foredraget beskriver hvordan scientismen i det 19. og 20. århundrede vikler sig sammen med moderniseringsprocessen til en teknokratisk ideologi. Denne ideologi krævede absolut politisk magt og samfundskontrol til videnskabsmænd og ingeniører, som på et sagligt og objektivt grundlag skulle tilrettelægge udviklingen til største fordel for alle grupper i samfundet, hvilket ville skabe lykke, velstand og harmoni til alle samfundets medlemmer.

Dette foredrag arrangeres i et samarbejde mellem Energiteknisk Gruppe Nordjylland og Forskningens Døgn. Efter foredraget serveres aftensmad.

Bemærk, at dette foredrag støder op til et andet interessant foredrag, ’Klimaændringer i fortid og nutid’ (16.00 til 17.00), der foregår samme sted. Tilmelding til dette kan ske på arrangementsnummer 994267.

Der er begrænset deltagerantal.

Det er gratis at deltage i arrangementet.


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

Kommende arrangementer
fra Energiteknisk Gruppe, IDA Nord

27 nov.
Kursus i forbrændingsteknik – teori og praksis
  • Hotel Scandic Hvidovre, Hvidovre
  • tirsdag d. 27. november kl. 08:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close