12-12-2018 04:17:18

Farvede betonoverflader - muligheder, udfordringer og løsninger

Opnå vished om farvede betonoverfladers muligheder og begrænsninger. På dette gå-hjem-møde gennemgås de vigtigste forudsætninger for at opnå tilfredsstillende resultater både ift. udbudsbetingelser, udførelse og vedligehold.
Arrangør: Dansk Betonforening

Tendensen er, at beton ikke længere er noget der skal skjules i den færdige konstruktion. Synlige betonoverflader er en æstetisk kontrast til de rene og lyse overflader, der oftest møder en i det færdige byggeri eller bymiljø. I den forbindelse udgør farvet beton muligheden for at opnå et unikt overfladeudtryk på både ind- og udvendige facader, belægninger, tagoverflader mv. Mulighederne er mange, men det samme er faldgruberne idet beton er et ”levende materiale”, hvor selv små justeringer i sammensætning, udførelsesmetode og efterbehandling kan få stor betydning for det færdige resultat og holdbarhed. Selvom flere og flere bygherre fristes af de farvede betonoverflader, kan flere forhold blive en barriere da stor usikkerhed ender med et fravalg.

På dette gå hjem-møde vil mulighederne for brugen af farvet beton blive gennemgået, samtidig vil nogle af faldgruberne blive afmystificeret, således der opnås vished om hvornår indfarvet beton er en holdbar løsning og hvornår efterbehandling af den rå (grå) betonoverflade giver et bedre slutprodukt (fx ved lasurer).

Indledningsvis vil Thomas Juul Andersen fra Teknologisk Institutpræsentere hvordan arkitekturen har haft forskellige tilgange til farvet beton, samt hvordan der kan gøres brug af farver på betonoverflader. I oplægget fortælles om den historiske tilgang til farver i betonarkitekturen, hvordan nyere anvendelse af muligheder med farver er blevet anvendt i konkrete arkitekturværker samt fremtidige muligheder med betonfarver ved eksempelvis 3D-printet beton.

Efterfølgende vil Steen Kristensen fra virksomheden Bencon, der producerer farver, fibre, additiver og formolier​ til betonindustrien, gennemgå indfarvet betons sammensætning, herunder hvilke og hvor store effekter råstoffer som cement og materialer har for det endelige resultat. Desuden gennemgås en række eksempler på hvor galt det kan gå og ikke mindst hvor gode resultater der kan opnås, såfremt arbejdet planlægges ordentlig og tilgangen er den rette. I den forbindelse introduceres en række aspekter og forhold, som kræver særlig opmærksomhed når der arbejdes med farvet beton.

Endelig vil Juan Lopez fra virksomheden All Remove, der bl.a. tilbyder alternative løsninger til indfarvet in-situ beton, gennemgå hvorfor det ikke altid er muligt, at indfri arkitektens ønsker, når det gælder færdigblandet betons overflader. Erfaringsmæssigt fås ofte ikke de nuancer, som en bygherre er blevet stillet i sigt, endvidere vil det danske klima påvirke farven på sigt. Juan vil med eksempler vise hvorfor det kan være svært at ramme en farve der stemmer overens med forventningerne samt hvordan det er muligt, at ramme den rigtige farve første gang, hvis der sker en imprægnering med farvepigmenter.

PROGRAM

 • 16.00‐16.05 ‐ Velkomst og introduktion – hvorfor er emnet relevant? v. Anders Ejsing, Dansk Betonforening
 • 16.05‐16.30 ‐ Betonens farver i arkitekturen v. Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut
 • 16.30‐16.55 ‐ Indfarvet beton samt dets muligheder og begrænsninger v. Steen Kristensen, Bencon A/S
 • 16.55‐17.15 ‐ Pause med sandwich, øl og vand.
 • 17.15‐17.40 ‐ Farvet beton - udfordringer og alternative løsninger v. Juan Montoya Lopez, All Remove Danmark A/S
 • 17.40‐18.00 ‐ Spørgsmål samt diskussion og udveksling af erfaringer.

Arrangementet henvender sig til både rådgivere, arkitekter, entreprenører, producenter og bygherrer.

Bliv medlem af Dansk Betonforening, få alle nyhederne og deltag til specialpris på konferencer
Medlemskab af Dansk Betonforening er gratis for IDA-medlemmer (dog betales 135 kr. årligt for magasinet BETON), skriv til hhk@ida.dk hvis du ønsker medlemskab.

Er du ikke IDA Medlem kan du tegne et gæstemedlemskab via denne formular. Årskontingent er kr. 400,- + 135 for magasinet BETON.
Firmamedlemskab kan tegnes via denne formular. .

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Kommende arrangementer
fra Dansk Betonforening

5 feb.
Betonreparation og -Renovering 2019 - Scandic, Kolding
 • Hotel Scandic Kolding, Kolding
 • tirsdag d. 05. februar kl. 08:30
21 feb.
Optimering og brugen af de digitale teknologier indenfor byggesektoren
 • IDA Mødecenter, København V
 • torsdag d. 21. februar kl. 16:45
28 feb.
Green Transition of Cement and Concrete Production in Denmark
 • Danish Technological Institute, Taastrup
 • torsdag d. 28. februar kl. 09:00
20 mar.
Generalforsamling Dansk Betonforening
 • IDA Mødecenter, København V
 • onsdag d. 20. marts kl. 17:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close