18-11-2018 07:16:18

Glostrup Lufthavn

Glostrup vest for København fik i 1919 sin egen lufthavn og det var starten på en intens, men kortvarig periode.
Arrangør: IDA Fly

Glostrup Lufthavn

Glostrup vest for København fik sin egen lufthavn i 1919. Det blev starten på en intens men kortvarig periode. Da startede Nordisk Luftfartsselskab A/S. Selskabet rådede over en Fokker D VII, i øvrigt en af verdenskrigens bedste kampfly.

To af Tysklands kendte piloter, Paul Hëffner og Hermann Göring boede i Glostrup og kunne mødes på gaden på vej efter morgenbrød.
Det fortælles, at de elskede wienerbrød. Glostruppigerne syntes, det var nogle flotte fyre. Senere skulle de jo gøre karriere hjemme i Tyskland.
Göring var i Glostrup for at vedligeholde sin flyvetræning, hvilket skete, da Tyskland ikke måtte uddanne soldater og producere krigsmateriel. Han tjente som pilot ved postflyvninger og flyvning med personer til forskellige destinationer i DK fra Glostrup Lufthavn (der var en græsmark).

I Avedøre, der hørte under Glostrup, havde man udset militærets eksercerplads til lufthavn (som jo stadig bruges), på trods af kommandantens indsigelser. Her kunne DDL så i 20’erne afholde sine første prøveflyvninger.

Deltagelse er gratis. Begrænset antal pladser (20 personer)

Tilmelding på ida.dk senest den 6. marts kl. 10:00

Deltagelse er gratis for medlemmer af IDA Fly, er du ikke medlem, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk).


Kommende arrangementer
fra IDA Fly

29 nov.
NASAs Mars 2020 mission og de danske bidrag
  • Københavns Universitet, København K
  • torsdag d. 29. november kl. 18:00
10 dec.
Anskaffelse af MH-60R Seahawk til Flyvevåbnet
  • IDA Mødecenter, København V
  • mandag d. 10. december kl. 18:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close