22-10-2018 08:48:46

Grøn vækst – en vej mod bæredygtig udvikling?- webinar

Arrangør: IDA Grøn Teknologi

TILMELDINGSPROCEDURE:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Regioner, stat og kommuner har i disse år fokus på fortsat vækstskabelse for at bevare høj livskvalitet og velfærd i Danmark. Samtidig er der massiv dokumentation for den hidtidige vækstmodels skadelige konsekvenser for miljøet og naturen. Dette arrangement gør status over indsatsen for at udvikle nye vækstinitiativer, som går under betegnelsen grøn vækst. Desuden gives der svar på, hvor langt man er kommet med at udvikle og anvende troværdige indikatorer for grøn vækst og bæredygtig udvikling.
 
15.00
Velkomst og program
Ole Gerner Jacobsen, formand for IGT
 
15.10
Grøn vækst – et nyt spor mellem misvækst og nulvækst
Mikael Skou Andersen, professor på Aarhus Universitet
Hvordan er begrebet grøn vækst fremkommet? Hvordan defineres grøn vækst af forskellige stakeholders i Danmark og internationalt? Fortalere og kritikere af grøn vækst? Hvornår er grøn vækst = cirkulær økonomi = bæredygtig vækst?
 
15.40
Indikatorer for grøn produktion
Ole Olsen, Danmarks Statistik
Grøn vækst er blevet indbygget i statslige og regionale vækststrategier i de seneste år. Hvordan går det med at udvikle indikatorer i Danmark og internationalt, som gør det muligt at måle grøn vækst og hvorvidt den grønne vækst er bæredygtig? Hvordan arbejdes der statistisk med belysning af de grønne dele af økonomien og med grønt nationalregnskab? Hvordan definerer og måler man grøn produktion? Hvor stor er den grønne produktion i Danmark? Er der forskel på definitionen af grøn produktion og andre indikatorer for grøn vækst i Danmark og i andre lande? Kan man sammenligne opgørelser af den grønne vækst i Danmark og i andre lande?
 
16.10
Pause
 
16.30
Hovedstadsregionen som lokomotiv for grøn vækst
Lars Gaardhøj, regionsrådsmedlem (S) og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget
Region Hovedstaden er stærkt optaget af at skabe øget vækst og grøn omstilling gennem grøn vækst. Hvad har regionen allerede gjort og hvad er planen for grøn vækst og grøn omstilling i de kommende år? Hvilke synergien og hvilke modsætninger er der mellem vækst og bæredygtighed? Hvordan sikrer regionen at væksten er reelt bæredygtig?
 
16.50
Grøn vækst og grøn omstilling set fra Erhvervsstyrelsen
Dorte Vigsø, Erhvervsstyrelsen – grøn omstillingsfond
Hvad gør staten for at bidrage til at gøre væksten reel grøn og bæredygtig? Hvilke initiativer har regeringen igangsat inden for grøn omstilling i virksomheder og hvad viser analyser om virksomhedernes udfordringer med de nye grønne forretningsmodeller? Hvor stort er det erhvervsmæssige potentiale for cirkulær økonomi og øget produktivitet gennem ressourceeffektivitet i Danmark?
 
17.10 - 18.00
Dialog på tværs af oplæg og supplerende spørgsmål


DOWNLOAD Præsentationer:
Klik på CONTENT nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.

Kommende arrangementer
fra IDA Grøn Teknologi

31 okt.
Omdannelse af biomasse ved hjælp af bæredygtige energikilder
  • EY-Huset, Aarhus C.
  • onsdag d. 31. oktober kl. 16:45
9 nov.
IDA Bæredygtighedskaravanen: Besøg hos KLS Pureprint A/S og Chr. Hansen A/S
  • KLS Pureprint A/S, Hvidovre
  • fredag d. 09. november kl. 12:30
13 nov.
Den bæredygtige byggeplads og Cirkulær økonomi i Byggesektoren
  • IDA Mødecenter, København V
  • tirsdag d. 13. november kl. 16:45
26 nov.
Klimapolitik på vej mod 2050
  • IDA Mødecenter, København V
  • mandag d. 26. november kl. 12:00
12 mar.
Optimering brugen af grønne energikilder til transportsektoren
  • EY Huset, Aarhus C
  • tirsdag d. 12. marts kl. 16:45
Se alle kommende arrangementer fra IDA Grøn Teknologi

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close