13-12-2018 15:13:30

Guidet tur til udstillingen 'Regnen kommer – hvordan klimatilpasning giver os bedre byer' på Dansk Arkitektur Center

Kom med IDA Young Professionals på Dansk Arkitektur Center til den meget aktuelle udstilling 'Regnen kommer - hvordan klimatilpasning giver os bedre byer', som går tæt på, hvordan vi på nye måder kan gøre vores byer klar til fremtidens vejr.
Arrangør: IDA Young Professionals

Vi mødes i Dansk Arkitektur Centers café til en forfriskning inden vi bliver ført igennem højaktuelle måder at håndtere vand i byerne og klimatilpasning på.

Udstillingen 'Regnen kommer - hvordan klimatilpasning giver os bedre byer' går tæt på, hvordan vi på nye måder kan gøre vores byer klar til fremtidens vejr. Udstillingen gennemgår både den historiske baggrund og de udfordringer vi står med nu, ligesom den viser en lang række løsninger, som arbejder med håndtering af vand i byrummet på forskellig vis.

Vand i kælderen er pludselig blevet noget rigtig mange kan tale med om. Kraftige regnskyl er noget vi skal til at vænne os til. Og dermed også tilpasse vores byer efter. Hvordan kan man bedst gøre det? Og kan vi også få en bedre by med i købet, når vi klimatilpasser den? Med udstillingen ’Regnen kommer - hvordan klimatilpasning giver os bedre byer’ kan du blive klogere på, hvordan vi i fremtiden undgår at vores kældre bliver til svømmehaller, og i stedet får nogle byer med rekreative byrum, som kan rumme regnen, når den falder.

I 1800-tallets København løb vandet frit i gaderne, men det blev på et tidspunkt så uhygiejnisk, at man valgte at anlægge kloakker. I dag kan kloakkerne dog ikke løse problemerne, især ikke når der kommer kraftig regn. Derfor kan fremtidens løsning være at håndtere vandet på overfladerne - i byens grønne og blå rekreative områder, hvor nye anlæg samtidig kan blive til rekreative byrum.

Vi står som samfund foran store investeringer i de kommende år, der skal klimatilpasse vores byer. 'Byer i Klimaforandring' rummer et stærkt budskab om, at vi når vi klimatilpasser, kan vi samtidig skabe bedre byer og skabe øget livskvalitet. I stedet for at vi udelukkende koncentrerer os om at udbygge og udvikle kloaknettet, er det på tide, at vi tænker i nye metoder, nye samarbejdsformer og ny værdi i byen, når vi skal tilpasse os de nye klimaforhold, vi allerede nu har mærket konsekvenserne af.

 

Kommende arrangementer
fra IDA Young Professionals

28 jan.
Lav den bedste forretningsmodel på 3 timer
  • IDA Mødecenter, København V
  • mandag d. 28. januar kl. 17:00
14 feb.
Workshop i Storytelling (for iværksættere) – Fortæl DIN historie!
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 14. februar kl. 17:30
20 mar.
From student loans to graduate paychecks: an introduction to private asset management and investments
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 20. marts kl. 17:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close