17-12-2018 20:36:42

Hjemme hos Hammershøi, særudstilling på Ordrupgaard

Særudstillingen gør det muligt at komme helt tæt ind på det univers, der var baggrunden for nogle af dansk kunsthistories mest kendte værker. Hammershøis stil og æstetik fik stor betydning for dansk kunst, boligindretning og arkitektur.
Arrangør: SeniorForum, IDA København

Særudstillingen gør det muligt at komme helt tæt ind på det univers, der var baggrunden for nogle af dansk kunsthistories mest kendte værker. Hammershøis stil og æstetik fik stor betydning for dansk kunst, boligindretning og arkitektur.

Vilhelm Hammershøi (1864-1916) anses for at være en af sin samtids mest originale talenter, og hans værk appellerer i høj grad til den nutidige betragter. Han er især kendt for sine poetiske, stemningsfulde og underspillede interiørmalerier, hvor lys og tid synes at stå stille.

Strandgade 30. Vilhelm og Ida Hammershøi boede i lejligheden i Strandgade 30 på Christianshavn fra 1898 til 1909. De indrettede sig sparsomt, med få møbler og lyse vægge, i kontrast til tidens tungere klunkestil. Man kan i mange af Hammershøis malerier følge hans ’spor’ rundt i lejligheden.  Det var i denne periode, hvor han med gentagelserne, den monotone rytme af småsprossede vinduer, dørenes rammer og vægpanelernes felter, skabte et nærmest modernistisk udtryk. Ser man nøjere på billedernes genstande, bliver det synligt, at boligens elementer hyppigt skifter plads, og elementerne synes løsnet ud af virkeligheden – for at skildre en anden, mere u-hjemlig virkelighed. Hammershøi udforskede de motiver, som lejligheden gav og den blev en endeløs inspirationskilde for ham.

Udstillingen markerer hundredeåret for Vilhelm Hammershøis død. Det er første gang, en udstilling udelukkende fokuserer på Hammershøis produktion fra Strandgade 30, selvom det uden tvivl er med disse interiørmalerier, at Hammershøi har markeret sig som en af de største danske kunstnere.

INDEN rundvisningen, som forestås af Henning Andersen, serverer caféen en dejlig frokostanretning m. vin/ øl/ vand samt kaffe/ te.

Yderligere information om særudstillingen fås på Ordrupgaards hjemmeside http://www.ordrupgaard.dk/

Pris kr. 335,- alt inklusive

Tilmelding senest 06-04-2016, maks. 26 deltagere, minimum 20 deltagere.

 

Arrangør: Søren Ambeck-Madsen tlf. 5181 4647

sambeck@mail.tele.dk

Tilvalg

Ledsager
kr. 335

Kommende arrangementer
fra SeniorForum, IDA København

31 jan.
Sublim jazz med Mads Vinding og Heine Hansen
  • Mariann Willumsen, Frederiksberg
  • torsdag d. 31. januar kl. 18:00
3 feb.
Corner på Sophienholm, aktuel nutidskunst
  • Sophienholm, Kongens Lyngby
  • søndag d. 03. februar kl. 11:15
11 feb.
Magasin Museum med frokost i Nyhavn
  • Magasin Du Nord Museum, København K
  • mandag d. 11. februar kl. 10:50
12 feb.
La Boheme på Galaksen - »Så kold den lille hånd er«
  • Galaksen, Værløse
  • tirsdag d. 12. februar kl. 17:30
19 feb.
Immigrantmuseet i Farum. Rundvisning og frokost
  • Immigrantmuseet i Farum, Farum
  • tirsdag d. 19. februar kl. 11:00
Se alle kommende arrangementer fra SeniorForum, IDA København

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close