14-12-2018 06:50:37

Hør om Sygehusgruppens arbejde i Roskilde

Hør om status på sygehusgruppen igennem mange år om Roskilde Sygehus med især problem om skadestuen.
Arrangør: Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland
Medarrangører: BYG Sjælland, IDA Sjælland, IDA Sjælland

Sygehusgruppen har i deres arbejde gennem flere år påpeget det mærkelige i regionens beslutning fra 2010 om at ændre Roskilde Sygehus, så det kun udfører ambulant behandling med en skadeklinik uden læger hele døgnet, hvor man ikke kan klare de mest almindelige skader og akutte situationer. 

Vores foredragsholder tidligere apoteker Paul Bundgaard fortæller om denne kamp for at sikre eksistensen af Roskilde Sygehus. Det har været nødvendigt selv om der bor op mod en tredjedel af regionens befolkning indenfor 15 km fra sygehuset, og Roskilde er den største by.

Nu er det lykkedes at overbevise et flertal i regionen, om at skadestuen skal genåbne med læger hele døgnet. Det blev bestemt i den nye konstituerings-aftale allerede på valgaftenen 21. november. Forhåbentlig lykkes det også at redde endnu mere af sygehuset.

Tilbage i 2010 besluttede et flertal i regionen, at et nyt supersygehus skulle ligge i Ølby ved Køge, mens Roskilde Sygehus stort set skulle nedlægges. Derfor har det været en lang kamp, som langt fra er færdig. Alt dette vil Paul Bundgaard fortælle mere om.

På grund af dårlig økonomi er der nu ikke råd til supersygehus, som det var planlagt. Det giver nye muligheder for Roskilde, hvis man vil udnytte den ledige kapacitet her sammen med Køge, idet de to hospitaler allerede er samlet i Universitetssygehus Sjælland.

Sådan er strategien nu, forklarer Paul Bundgaard, der sammen med tidligere museumsdirektør Frank Birkebæk har været talsmænd for Roskildes Sygehusgruppe.

Byens hus er det tidligere Roskilde Rådhus, der nu er et kulturelt samlingssted og et moderne tingsted med plads til politiske drøftelser.

Mødet er i den tidligere. Byrådssal - Ligger på 1. sal - Indgang A ligeud for Torvet. Lokalet er tilgængeligt fra Kl. 18:00. Foredraget starter kl 18.30 med diskussion bagefter, så det bliver en spændende oplevelse.

Program med start kl.18.30. Indlægget varer ca. en lille time, hvorefter vi kan holde en lille pause, inden der åbnes for spørgsmål/svar, som erfaringsvis varer ca. En lille time. Afslutning kl ca.21.00.

Bemærk - dette er et gratis arrangement, dog bør man tilmelde sig på IDA hjemmeside https://ida.dk/event/325849 , så vi kan se om der er interessere for arrangementet. Arrangementet er åbent for alle.

 

Tilvalg

ledsager
kr. 0

Kommende arrangementer
fra Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland

17 jan.
NYTÅRSKUR - IDA Sjælland
  • Kompagnihuset, Næstved
  • torsdag d. 17. januar kl. 17:30
29 jan.
Hugo's Pub Quiz
  • Hugos Vinkælder, Køge
  • tirsdag d. 29. januar kl. 18:00
31 jan.
Roskilde Domkirke – Krypter og gravmæler
  • Roskilde Domkirke, Roskilde
  • torsdag d. 31. januar kl. 18:00
23 feb.
Besøg på Davids Samlingen
  • Davids Samling, København K
  • lørdag d. 23. februar kl. 11:00
25 feb.
Roskilde Domkirke – Krypter og gravmæler
  • Roskilde Domkirke, Roskilde
  • mandag d. 25. februar kl. 18:00
Se alle kommende arrangementer fra Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close