26-05-2018 23:16:30

Hvordan behandles valle i dag? besøg Danmark Protein og få svaret

Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Valle blev førhen betragtet som et restprodukt fra osteproduktion, som ikke umiddelbart kunne udnyttes til andet end dyrefoder. I dag ser billedet helt anderledes ud, og alene på Danmark Protein fremstilles over 100 forskellige ingredienser til fødevareindustrien på basis af valle. Danmark Protein, Arla Foods Ingredients, er Danmarks største vallebehandlingsanlæg og behandler 2,5 milliarder kg valle pr. år. Nøglen til denne forvandling fra restprodukt til råvare til ingrediensproduktion var at finde ud af hvordan næringsstofferne i vallen udvindes.

Kerneteknologien til denne produktion er membranfiltrering, som separerer vallens indholdsstoffer.

Hans Henrik Holst, Senior innovation manager, fra R&D afdelingen tilknyttet Danmark Protein, giver en kort introduktion til hvad valle er og består af.
Niels Ottosen, Food scientist fra R&D afdelingen tilknyttet Danmark Protein, vil introducere membranfiltrering fulgt op med eksempler på brugen og udseendet af nogle udvalgte membrantyper. Teknologien kan benyttes til mange andre råvarer end blot valle, hvilket Niels Ottosen har arbejdet med tidligere.

Efterfølgende vil der være en rundvisning, hvor filtreringsanlæggene ses i produktion.

Program

14:00 - 14:15 Velkommen og kort intro til AFI / DP / R&D (Astrid W. Tobiassen, Produktionsingeniør)
14:15 - 14:45 Vore råvarer (Valle og WPC): (Hans Henrik Holst, Senior innovation manager)
- Hvad er valle?
- Vallens bestanddele (generelt og "specielle" komponenter)
Vore slut-produkter:
- WPC, "special-produkter", laktose
14:45 - 14:55 Pause
14:55 - 15:55 (En af) vore nøgleteknologier: Membranfiltrering (Niels Ottosen, Food scientist)
- Teknologien
- Membrantyper / moduler
- Anlæg og proceslinjer
- Et par proces-eksempler
15:55 - 16:05 Intro til rundvisning (Astrid)
16:05 - 17:00 Rundvisning i hold med hovedvægt på membrananlæg (Astrid, Hans Henrik og Niels)
17:00 - 17:15 Afrunding og evt. spørgsmål efter rundvisningen

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

15 jun.
Folkemødet: Lokale fødevarestrategier, på vej mod bæredygtighed!
  • Folkeskibet
  • fredag d. 15. juni kl. 12:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close