21-05-2018 01:36:32

Hvordan vi brugte dem - hulkortene og datastrimlerne

Arrangør: IDA - Historisk Teknologi, HITEK

 I 1955 startede Statens Hulkortcentral sit virke. Her var hulkortet det altafgørende me-die. Nogle år senere så Statens Datacentral dagens lys, og hulkortet blev her ”kommu-nikationsvejen” til benyttelse af datamaskinkraften. Andre databærere blev også taget i brug, ikke mindst papirdatastrimler, og siden er udviklingen gået stærkt helt op til nu-tidens USB-nøgler. Men hvordan var det muligt at kombinere de langsomme datamedi-er: hulkort og datastrimler med de ”superhurtige” datamaskiner, og hvorfor kan det stadigt være attraktivt at tænke i hulkort?

Kom og få et overblik over den logiske udvikling af databærerne og hør om, da man tabte tangensfunktionen på gulvet og andre morsomme tildragelser.

Allan Dresling har undervist i og arbejdet med IT siden 1963 og har løbende være pres-set af udviklingen af databærerne set i sammenhæng med undervisningssituationen. Hør om, hvordan det blev klaret.

 

Pris og tilmelding
Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig via ida.dk/996107. Sidste frist for tilmelding er 26. februar 2013.

 

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering, aflysning og nyhedsbreve.

Kommende arrangementer
fra IDA - Historisk Teknologi, HITEK

26 maj.
Ringsted Radiomuseum - guidet rundtur, Sct. Bendts Kirke og Ringsteds historie
  • Ringsted Radiomuseum, Ringsted
  • lørdag d. 26. maj kl. 10:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close