14-08-2018 15:15:28

Hygiejnisk design - Hvad kan sundhedsvæsenet lære af fødevareindustrien?

Arrangør: Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Nordsjælland

 

Hygiejnisk design

 

Hvad kan sundhedsvæsnet lære af fødevareindustrien?

 

Hver dag bliver mange patienter inficeret af sygdomsfremkaldende bakterier, mens de er under behandling i sundhedsvæsnet. Problemet skyldes ikke kun mangelfuld rengøring, men i ligeså høj grad at udstyr og lokaler er vanskelige at gøre effektivt rent fordi hygiejnisk design og rengøringsvenlighed ikke har haft stor nok fokus i løsningerne.

 

Levnedsmiddelindustrien har kæmpet med de samme problemer i gennem mange år og har derfor udviklet hygiejnisk design guidelines, HACCP og specielle arbejdsrutiner som har ført til en væsentlig forbedret fødevare sikkerhed.

 

Begge brancher står over for den udfordring at rengøringen typisk er udliciteret og generelt har lav status. Det betyder en stor udskiftning i rengøringspersonale og ekstra udfordringer med at sikre den ønskede kvalitet.

 

På dette møde vil førende eksperter fra fødevareindustrien og sundhedsvæsnet fortælle om deres erfaringer med hygiejne udfordringerne, hygiejnisk design og hvilken betydning det har for overførsel af sygdomsfremkaldende bakterier.  Mødet vil også give en kort indføring i grundprincipperne i hygiejnisk design og præsentere simple metoder til test af rengøringsvenlighed. Ligesom det nye test center for hygiejnisk design ved DTU vil blive præsenteret.

 

Mødet vil afsluttes med en diskussion af hvad det to brancher kan lære af hinanden.

 

 

Mødet afholdes på DTU den 28/2 2012

 

Agenda

15:00 – 15:15   Ankomst, kaffe og kage

15:15 – 15:20   Velkomst ved forman for Sundhedsteknologis udvalg, IDA Nordsjælland, Per Væggemose Nielsen

15:20 – 15:55   Hygiejnisk design i fødevare industrien, metoder til håndtering af mikrobiologisk udfordringer – Jon Kold, Formand for European Hygienic Engineering and Design Group, Danmark og Forretningsfører i StålCentrum

15:55 – 16:30   Erfaringer med hygiejne og hygiejnisk design i sundhedsvæsnet – Leif P. Andersen, overlæge, Infektionshygiejnisk Enhed, Rigshospitalet.

16:30 – 16:50   Metoder til test af hygiejnisk design - præsentation af test center for hygiejnisk design ved DTU – Per Væggemose Nielsen, IPU

16:50 – 17:25   Hvad kan sundhedsvæsnet lære af fødevare industrien – og vice versa

17:25 -                Afslutning

 

 

14:00 – 15:00 Afholdes ÅRSMØDE for Sundhedsteknologisk udvalg, IDA Nordsjælland, samme sted.

                          Alle er velkomne. Tilmelding til årsmøde på arr. nr. 125239

 

OBS ændret mødested: DTU, lokale 2, Konferencecentret, Bygning 101, Anker Engelunds Vej 1, Kgs. Lyngby

 

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

Kommende arrangementer
fra Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Nordsjælland

19 sep.
Supersygehusenes udvikling, før vi flytter ind
  • Rambøll, København S
  • onsdag d. 19. september kl. 12:00
15 nov.
Jagten på de grundlæggende naturlove
  • Pharmakon A/S, Hillerød
  • torsdag d. 15. november kl. 18:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close