23-07-2017 10:45:11

Industri 4.0 inden for Sundhedssektoren

På dette gå-hjem-møde skal vi bl.a. høre eksempler på mulighederne inden for Industri 4.0 samt hvordan det bruges til udvikling af nye komponenter til sundhedssektoren, Big Data mv.

Hvornår?

8. nov. 2017 KL. 16:45 - 20:30
Tilmeldingsfrist
3. nov. 2017 - 12:00
Arrangementsnummer
323473
30 ledige pladser

Hvor?

IDA
Kalvebod Brygge 31 - 33
1780 København V
Arrangør: IDA Sundhedsteknologi
Medarrangører: IDA Mechanical Sjælland, IDA Sjælland
arrangementsbillede

Vi er i en tid, hvor digitaliseringen for alvor tager fart. Flere og flere produkter bliver gjort smarte og mere intelligente ved at blive udstyret med små computere eller sensorer, der kan opsamle enorme mængder af data (big data). Produkter lige fra robotstøvsugere over fræsemaskiner til smartphones kan gå på internettet (Internet of Things), og dermed kan dataene bliver opsamlet (i clouden) og efterfølgende analyseret.

Digitaliseringen er rygraden i Industri 4.0. Virksomhederne står i dag over for helt nye muligheder, nu hvor teknologierne bliver forbundet med hinanden og begynder at kommunikere på tværs.

Program:

Kl 16:45              Mulighed for kaffe/te

Kl 17:00              Indledning ved IDA Sundhedsteknologi og DTU

Kl 17:05              Mulighederne ved at digitalisering og industri 4 v/ Christine Ipsen, DTU Management Engineering

Kl 17:45              Mulighederne fremover for 3D-print af komponenter til sundhedssektoren  ”Additive manufacturing” v/ David Bue Pedersen, DTU Mekanik

Kl 18:30              Pause med sandwich og øl/vand

Kl 19:00              Udvikling af robotter til vask af senge mv. v/ Lars Dalgaard,Teknologisk Institut

Kl 19:45              Innovation og optimering brugen af Big Data v/ Sam Kondo Steffensen, DTU Business

Kl 20:30              Program slut og tak for deltagelse

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

Nærmer uddybning af emnerne.

Mulighederne ved at digitalisering og industri 4 v/ Christine Ipsen, DTU Management Engineering

Industri 4.0 stiller enorme krav til virksomhedslederne. Mens den daglige produktion kører, skal ledelsen træffe en række beslutninger, som har potentiale til at forandre både virksomhedens strategi og organisation, forklarer lektor Christine Ipsen, leder af forskningsgruppen ’Implementation and Performance Management’ ved DTU Management Engineering. Hun peger særligt på tre udfordringer, som virksomhedens ledelse skal håndtere, hvis de skal udnytte digitaliseringen.

Mulighederne fremover for 3D-print af komponenter til sundhedssektoren ”Additive manufacturing” v/ David Bue Pedersen, DTU Mekanik

Additive manufacturing er fremstillingsteknologier, der kan bygge emner op lag på lag. Dette kan gøres på forskellige måder – bl.a. med 3D-print.

Teknologierne er i mange år blevet anvendt til fremstilling af prototyper, men i takt med at materialer og teknologier modnes, er det nu muligt at anvende teknologierne til direkte produktion.

Endvidere adskiller additive manufacturing sig fra traditionelle fremstillingsteknologier ved at have langt større designfrihed. Det er muligt at lave geometrier, som tidligere ikke har været mulige. Det kunne f.eks. være indvendige dynamiske kanaler og lign.

Additive manufacturing adskiller sig fra såkaldt spåntagende bearbejdning (en bearbejdningsproces, hvor man fjerner materiale ved f.eks. at fræse, høvle eller slibe) ved at tilføje materiale i stedet for at fjerne materiale. Metoden bevirker, at man typisk vil have et meget mindre materialeforbrug i sine produkter.

Udvikling af robotter til vask af senge mv. v/ Lars Dalgaard, Teknologisk Institut

Forskere og hospitalsansatte er ved at udvikle robotter, der skal transportere hospitalssenge til vask helt automatisk, og uden at de bliver berørt af menneskehænder.

På Odense Universitetshospital (OUH) er man i gang med at løse en opgave, der kan kortlægge nyt land for brugen af ’Internet of Things’ – og som samtidig er et konkret redskab til at effektivisere hospitalsdriften – og bringe det nye hospital, der er under opførelse, ind i fremtiden. Forskere fra DTU Compute er nemlig i samarbejde med Teknologisk Institut, OUH og virksomheden Technicon i gang med at udvikle en automatiseret proces til transport af hospitalssenge på hospitalet, når de skal rengøres.

Rengøring af hospitalssenge er en opgave, der er tidskrævende og besværlig, men med små robotter vil man kunne flytte senge fra stuerne ud til bl.a. det centrale sengevaskeri og tilbage igen helt automatisk. Udfordringen er at sikre, at man ikke skaber flere patienter, når robotterne skal køre omkring på hospitalets gange blandt læger, patienter og pårørende i et miljø, hvor der fra tid til anden opstår akutte, kaotiske situationer.

Innovation og optimering brugen af Big Data v/ Sam Kondo Steffensen, DTU Business

Der bliver lagt store planer for at give ledere og andre nøglepersoner i den danske sundhedssektor den optimale efteruddannelse, hvor fokus bl.a. kommer til at være på innovation og Big Data. 

”Det der overordnet er på dagsordenen i sundhedssektoren er sygehusets rolle i fremtiden, sammenhængende forløb og mere fokus på forebyggelse. Hvordan sikrer man en stabil drift samtidig med at man sætter sig nye mål? Noget af det vi kommer til at arbejde med vil blive at få inddraget flere lag fra organisationerne i nye programmer med større operationelt fokus, så forskellige innovative ideer kan blive konkret nyttiggjort på tværs af organisations niveauer og funktioner,”:

”Teknologien sætter strategien for de fleste organisationer i dag, og alle snakker om nye teknologiske gennembrud. Virksomhederne og de store institutioner ved jo godt, at de skal følge med. Men det svære er at omsætte indsigt til handling. Vi hjælper dem med at forstå og bruge teknologien ledelsesmæssigt, baseret på relevans og med at skabe forretningsmæssig værdi på en meget konkret måde,”. 

 

Det er gratis at deltage dog opkræves et gebyr på DKK 200,-, dersom evt. afmelding ikke sker inden 3. dage før afholdelsen.

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her >
Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer, deltage i debatten på Universe og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA. 

 

 

 

Tilmeld

Tilvalg

Ledsager
kr. 0

Kommende arrangementer
fra IDA Sundhedsteknologi

6 sep.
Virksomhedsbesøg på Novo Nordisk i Hjørring
  • Novo Nordisk - Hjørring, Hjørring
  • onsdag d. 06. september kl. 16:00
12 sep.
Nye metoder inden for kurering af kræft, ultralyd skannere samt simulation
  • IDA, København V
  • tirsdag d. 12. september kl. 16:45
27 sep.
Virksomhedsbesøg hos CGI
  • CGI, Tranbjerg
  • onsdag d. 27. september kl. 17:00
10 okt.
Sundhedsteknologi og fremtidens arbejdsmarked set med Sekoias øjne
  • EY Huset, Aarhus C
  • tirsdag d. 10. oktober kl. 17:00
24 okt.
Sundhedsinnovation - fra ide til udvikling af nye medico-produkter
  • IDA, København V
  • tirsdag d. 24. oktober kl. 17:15
Se alle kommende arrangementer fra IDA Sundhedsteknologi

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close