27-05-2018 07:19:36

Insekter i maden

En døgnflue eller en varig proteinkilde
Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Animalsk protein er ved at blive en mangelvare i takt med at verdens befolkning øges. Der er derfor mange bestræbelser på at finde alternativer – insekter er en oplagt mulighed, idet der også er miljømæssige fordele.

I andre dele af verden er insekter en delikatesse men hvordan reagerer den vestlige forbruger.

Inden insekter kan inddrages som en normal del af et varieret måltid, skal man have et overblik over den ernæringsmæssige vinkel, om insekterne tilfører måltidet nye risici, samt hvordan reguleringen er på området. IDA Levnedsmiddelselskabet har udarbejdet et program der kaster lys over disse forhold.

Program

19:00 - Velkomst til mødet (LEVS)

19:05 - Insekter relevante som fødevarer – og hvilke risici kan der være
            v. Annette Bruun Jensen, KU

19:30 - Næringsværdi af insekter
             v. Nanna Roos, KU

20:00 - Pause

20:30 – Kulturelle forskelle om insekter som fødevare samt eksempler på opskrifter med insekter                
             v. Christian Dehlholm, DTI

21:00 – Reguleringsmæssige forhold ved insekter som fødevare
             v. Hanne Boskov Hansen

 21:30 - Afslutning (LEVS)

 

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

15 jun.
Folkemødet: Lokale fødevarestrategier, på vej mod bæredygtighed!
  • Folkeskibet
  • fredag d. 15. juni kl. 12:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close