14-12-2018 07:40:14

Insekter på menuen

Firmaet ENORM er nomineret til danish food innovation award 2018 http://danishfoodcluster.dk/tribute-underdogs/. Jane fra firmaet ENORM vil bringe os ind til insekternes spændende verden og fortælle hvorfor de er nomineret til danish food innovation award
Arrangør: Kemiteknisk Udvalg, IDA Syd
Medarrangør: Trekantafdeling, IDA Syd

Som optakt til Kemiteknisk Udvalgs, IDA Syds årsmøde (arrangementsnummer 325916) har vi sikret os et spændende foredrag om produktion af insekter samt om hvordan insekter kan indgå i madlavningen. Insekterne er en bæredygtig kilde til protein som dels spiser affaldsprodukter og dels har en meget effektiv omsætning, der betyder at de kun har brug for en tiendedel af fodere som andre dyr har behov for . Der vil være mulighed for at smage lidt på et udvalg af virksomhedens produkter.

Oplægget er for alle interesserede også dem som ikke deltager i årsmødet eller deltager i et andet årsmøde under IDA syd. Tilmelding til årsmøde for IDA kemiteknisk udvalg under IDA syd foretages seperat sted.

Foredragsholderen er Jane fra firmaet ENORM

På www.enorm.dk beskrives firmaet således

- Insekter er fremtidens proteinkilde. De skal være en del af vores fødevarer, fordi de er miljø- og klimavenlige, sunde, og smager godt. ENORM arbejder med at udvikle og producere fødevarer med insekter.

ENORM ønsker at sprede budskabet om insekters fordele som animalsk proteinkilde og gøre det nemt for forbrugeren at få en bid af fremtiden. Den gode historie skal fortælles så vi kan få flere til at spise insekter. Dermed kan vi nedbryde den kulturelle barriere overfor at se dem som en del af vores fødevarer. På sigt skal insekter indgå som en ingrediens til produktion af fødevarer.

Visionen er at substituere store dele af de mere miljøskadelige proteinkilder fra fx rødt kød med proteiner fra insekter.

Kommende arrangementer
fra Kemiteknisk Udvalg, IDA Syd

18 feb.
Eske Willerslev - DNA-detektiven - foredrag
  • Comwell Kolding, Kolding
  • mandag d. 18. februar kl. 18:55

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close