20-08-2018 00:43:45

Kan stålfibre erstatte armering i bærende konstruktioner?

Nogle af hovedpersonerne i det netop afsluttede Stålfiberbeton-konsortie vil fremlægge de ny-ligt fremkomne resultater, herunder om fibrenes retning kan styres ved udlægningen af beto-nen og hvor stor en del af armeringen stålfibre kan erstatte.
Arrangør: Dansk Betonforening

Stålfiberbeton-konsortiet har i perioden 2010-2013 arbejdet på, at udvikle en designvejledning, en udførelsesvejledning, samt et simulerings værktøj. Disse værktøjer skal give rådgivere og entreprenører den viden der er nødvendig, for at kunne erstatte dele af den traditionelle armering med stålfiberarmering. Værktøjerne skal nu implementeres i byggebranchen, både på tegnestuen og på byggepladsen.

På dagens møde vil nogle af hovedpersonerne i det netop afsluttede Stålfiberbeton-konsortie fremlægge de nyligt fremkomne resultater, herunder om man ved at styre udlægningen af betonen, kan forudse fibrenes retning, og hvor stor en del af armeringen, der kan erstattes med stålfibre.

Lars Nyholm Thrane fra Teknologisk Institut vil fortælle om de nye anvendelsesmuligheder af stålfiberarmeret beton. Derudover vil principperne i udførelsesvejledningen blive gennemgået.

Thomas Kasper fra Cowi vil med udgangspunkt i designvejledningen, sammenligne traditionel armering med kombinationsløsninger, mht. statik og holdbarhed.

Jørgen Schou fra Unicon vil fortælle om Unicon’s erfaringer med brug at stålfibre i beton, herunder praktiske udfordringer i forbindelse med pumpning og udstøbning af stålfiberarmeret beton. Desuden typiske anvendelsesområder og potentielle nye forretningsområder..

IDA - Dansk Beton forening er vært med øl/vand i forbindelse med mødet. Desuden vil  designvejledning og udførelsesvejledning blive uddelt gratis til alle fremmødte

 

Tilvalg

Ledsager
kr. 0

Kommende arrangementer
fra Dansk Betonforening

22 aug.
Byggeriet af Aalborg Universitetshospital - NAU
  • Aalborg Universitetshospital NAU, Gistrup
  • onsdag d. 22. august kl. 15:30
23 aug.
Byggeriet mister store digitale gevinster
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 23. august kl. 16:45
29 aug.
Gå-hjem-møde: Brand og beton
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 29. august kl. 15:00
11 sep.
Vurdering af eksisterende betonkonstruktioner
  • IDA Mødecenter, København V
  • tirsdag d. 11. september kl. 15:00
20 sep.
Fabriksbesøg – Produktion af betonrør og -brønde, RC Beton, Rødkærsbro
  • RC Beton, Rødkærsbro
  • torsdag d. 20. september kl. 09:00
Se alle kommende arrangementer fra Dansk Betonforening

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close