24-02-2018 12:37:19

Kemien bag rugtoast – hvordan kan kemien forbedre næringsindholdet i toastbrød

Ingredienser gør bagerierne i stand til at fremstille toastbrød af fuldkorns rug eller hvede med egenskaber som standard toast. Hvordan virker ingredienserne i dejen og, hvilke interaktioner har de med andre komponenter i dejen og brødet?
Arrangør: Kemi- og Bioteknologisk Udvalg, IDA Østjylland
Medarrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Mange fødevareprodukter, der fremstilles industrielt, er kendetegnet ved at indholdet af næringsstoffer ikke er optimalt, det være sig forhøjet salt indhold, lavt fiber indhold eller et højt indhold af simpel stivelse og sukker. DuPont N&H arbejder målrettet på at optimere indholdet af næringsstoffer i industrielt fremstillede fødevarer.

Hør om og smag selv hvordan enzymer, hydrokolloider og emulgatorer gør bagerierne i stand til at fremstille groft toast brød af rug eller hvede med samme egenskaber som standard toast. Hvad er kemien bag produkterne og hvordan virker enzymerne i dejen, hvilke interaktioner har emulgatorer og hydrokolloider med de andre komponenter i dejen og det færdige brød.

17:00 Velkomst (Flemming Vang Sparsø – LEVS, Steen Tamstorf – IDA Kemi og bioteknologi, Vest)

17:15 Introduktion til DuPont Nutrition Biosciences  ApS (Flemming Vang Sparsø)

17:30 Antistalingenzymer i brød funktioner og kemien bag (Karsten Kragh, DuPont IB)

18:00 Forøgelse af fiberindhold i fødevarer vha. enzymer, health & nutrition aspekter samt kemien bag (Jens Frisbæk Sørensen, DuPont IB)

18:30 Sandwich

19:00 Hydrokolloider i rugtoast, kemi og funktion (Anne Grete Juul, DuPont N&H)

19:20 Emulgatorer i brød, kemi og funktion (Anne Laursen, DuPont N&H)

19:30 Smagstest og diskussion

20:00 Tak for i aften

Kommende arrangementer
fra Kemi- og Bioteknologisk Udvalg, IDA Østjylland

28 feb.
Fremtidens biomassefyrede kraftværker, gasrensning og rensning af røgen fra halmfyr
  • EY Huset, Aarhus C
  • onsdag d. 28. februar kl. 16:45
8 mar.
Vinsmagning og Vinens mysterier – om kunsten… eller håndværket at fremstille god vin
  • AAU - Auditorie 1.104, Aalborg
  • torsdag d. 08. marts kl. 17:30
8 maj.
Kan jeg leve op til det?
  • Aarhus universitet
  • tirsdag d. 08. maj kl. 18:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close