23-05-2018 09:11:12

Kommercielle perspektiver for udnyttelse af planteindholdsstoffer til medicin, sundhed og fødevarer

Hvornår ser vi det næste industrieventyr baseret på planter? Virksomheder som Chr. Hansen, KMC, Herrens Mark, Salixin og Aliga har været med til at vise vejen, men hvordan sikrer vi flere danske virksomheder, der bygger deres produkter på planteråvarer?
Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

På konferencen sætter vi fokus på muligheder og udfordringer for den danske industri for medicin, sundhed og fødevarer i forbindelse med den grønne omstilling af vores samfund

PROGRAM: Registrering fra kl. 8.30

9.00 Velkomst ved Flemming Nør-Pedersen, L&F

9.10-10.10 Planter med nye formål

”Planter til forebyggelse og behandling”, Lars Porskjær, SDU
”Alverdens medicinplanter – fylogenetiske metoder til drug discovery”, Nina Rønsted, KU
”Optimeret dyrkning af planter til funktionelle ingredienser i foder og fødevarer” Kai Grevsen, AU-FOOD
”Industriel udnyttelse af funktionelle ingredienser fra makroalger”, Charlotte Jacobsen, DTU-FOOD

10.10-10.30 Teknologi og udvikling indenfor planteteknologi
Mai-Britt Brøndum, Teknologisk Institut - Center for Planteteknologi

10.30-11.30 Succeser, vi kan lære af

”Ingredienser baseret på planter”, Bjarne Jørnsgaard, Chr. Hansen
”Kartofler er meget mere end kartofler til spisning”, Nicolai Hansen, KMC
”Salixin – funktionel kosmetik med økologisk pileekstrakt”, Henrik Bach, Salixin
”Algeproduktion i Nordjylland”, Michael Kragh Nielsen, Aliga

11:30-12:20 Frokost

12:20-12:40 Den økonomiske og demografiske betydning af dansk plantebaseret industri
Morten Gylling, KU

12.40-13.00 Investering i grøn omstilling
Mette Skøt, Danmarks Grønne Investeringsfond

13.00-14.00 Succeshistorier fra virksomheder i Innovationskorsortiet BioFactory – udbytte og fremtidige
udfordringer

”Naturlige farvestoffer”, Bjarne Jørnsgaard, Chr. Hansen
”Spinat til naturlige farvestoffer”, Erling Hegelund, Advanseed
”Kalanchoe med antimikrobiel aktivitet”, Kai Lønne, Knud Jepsen
”Kosttilskud med rødkløver og rosenrod”, Michael Mohr, Herrens Mark
”Mikroalger i væksthus”, Vagn Jørgensen, Gartneriet Kronborg

14.00-14.45 Paneldebat: Hvordan får vi flere danske succeshistorier?
Med deltagelse af: Lars Porskjær (SDU), Anne Maria Hansen (Teknologisk Institut), Bjarne Jørnsgaard (Chr. Hansen), Henrik Bach (Salixin), Anders Klöcker (L&F), Mette Skøt (Danmarks Grønne Investeringsfond)

14.45-15.00 Opsamling og tak for i dag

Pris for deltagelse: 500 kr.

Konferencen er arrangeret af Innovationskonsortiet BioFactory, der er støttet af Innovationsfonden og ledes af Teknologisk Institut – Center for Planteteknologi.

Hvis du har spørgsmål til arrangementet eller konsortiet, er du velkommen til at kontakte Mai-Britt Brøndum, Teknologisk Institut, maib@teknologisk.dk.

IDA Levnedsmiddelselskabet er med til at markedsføre dette arrangement.

 

 

Tilvalg

Ledsager
kr. 0

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

11 jun.
Besøg på bylandbrug i København - og mulighed for spisning
  • ØsterGRO, København
  • mandag d. 11. juni kl. 16:30
15 jun.
Folkemødet: Lokale fødevarestrategier, på vej mod bæredygtighed!
  • Folkeskibet
  • fredag d. 15. juni kl. 12:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close