20-11-2018 07:02:48

Kunstig biologi - om design af molekyler og celler

Arrangør: Kemi- og Bioteknologisk Udvalg, IDA Østjylland

Ved Ebbe Sloth Andersen phd., adjunkt i molekylærbiologi og tværfaglig nanoteknologi, Aarhus Universitet Syntetisk biologi er et stort nyt forskningsområde, hvor der arbejdes på at designe nye biologiske molekyler og celler, som ikke findes i naturen.

Formålet er både at opnå ny indsigt i levende systemer og at skabe nye organismer til praktiske formål. Nye teknikker gør det muligt at bruge molekyler og gener som en slags Legoklodser til at bygge kunstige biologiske systemer. Eksempler er konstruktion af nano-robotter, der kan dræbe kræftceller, og omprogrammerede celler, der kan spore giftstoffer, tælle, blinke og tage fotografier.

Syntetisk biologi bliver kaldt den næste industrielle revolution og tiltrækker store offentlige og private investeringer, da der er forventninger om mange anvendelsesmuligheder. Dette giver anledning til en debat om de samfundsmæssige konsekvenser af satsningerne. Hvad er de nye etiske, sikkerhedsmæssige og sociale aspekter samt anvendelses- og udviklingspotentialet for syntetisk biologi?

Der vil i pausen blive serveret en sandwichs og drikkevarer. Hurtig tilmelding tilrådes, da der er begrænset antal pladser

Kommende arrangementer
fra Kemi- og Bioteknologisk Udvalg, IDA Østjylland

3 dec.
Julekemishow - oplev kemiens fantastiske verden
  • Institut for kemi, Aarhus universitet
  • mandag d. 03. december kl. 17:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close