16-11-2018 10:56:24

Lær om Sømagten Danmark og spis brød til

Danmark har en glorværdig fortid som sømagt i international klasse. Kom på besøg i Orlogsmuseet, der nu er blevet en del af Tøjhusmuseet, og se og hør om en vigtig del af vores fælles historie . Vi slutter med en god frokost i den nærliggende KanalCafeen.
Arrangør: SeniorForum, IDA København

Der er dømt høj søgang i udstillingen Sømagt! Den rummer et stort udvalg af genstandene fra det forhenværende Orlogsmuseum, som indtil december 2015 lå på Christianshavn.

Vi får en spændende rundvisning i museet og hører om den danske flådes historie, udvikling og udfordringer fra oprettelsen i starten af 1500-tallet helt frem til i dag.

Søetatens og Søværnets historie fortælles blandt andet ved hjælp af skibsmodeller og andre modeller med relation til Danmarks søkrigshistorie. Herudover formidles flåde-historien med store tableauer af ikoniske søslag i dansk krigshistorie.

Vi hører også om dagligliv i de gamle træskibe og fra nutiden om livet i en ubåd.

Man kan se galionsfigurer, gamle sejlskibe, modeller og moderne missiltorpedobåde, og fornemme duften af både hav og krudt.

Alt i alt en spændende oplevelse, men ingen roser uden torne. Det gælder de af vore medlemmer og/eller deres livsledsagere, der er fysisk handicappede. Uanset at vi er på besøg i en offentlig institution, der om nogen burde leve op til krav om adgangsforhold for handicappede, må jeg konstatere, at der ikke findes elevatoradgang til vores udstilling, så jeg må meddele, at netop dette arrangement ikke er egnet for fysisk handicappede.

Når rundvisningen er slut, er der sat tid af til at man selv kan gå rundt, ikke kun i særudstillingen, men i hele Tøjhusmuseet.

Når vi er mætte af indtryk, er det tid til frokost. Vi skal kun knap 200 meter ned til Kanal Cafeen, Frederiksholms Kanal 18, 1220 København K. Her venter en god frokost i de gamle hyggelige lokaler. Vi får en frokostplatte med 5-6 forskellige typer pålæg og tilhørende stor fadøl/vand/glas vin.

Pris kr. 295 inkl. 1 øl/vand/vin

Tilmelding senest 17-09-2012, maks. 28 deltagere

Arrangør: Jess Krarup, tlf. 4273 2940

jkrarup@outlook.dk

Tilvalg

Ledsager
kr. 295

Kommende arrangementer
fra SeniorForum, IDA København

27 nov.
Juleøl fra mikrobryggerier og julemiddag hos Tante Maren
  • Tante Maren, Farum
  • tirsdag d. 27. november kl. 18:00
5 dec.
"Michael Ancher, Kvinder på Skagen”, Hirschsprung
  • Hirschsprungske Samling, København Ø
  • onsdag d. 05. december kl. 12:00
9 dec.
Café Liva. Julecabaret 2018
  • Værløse Bio Café, Værløse
  • søndag d. 09. december kl. 18:00
12 dec.
Verdenskunst i Skovhuset ved Søndersø
  • Skovhuset, Værløse
  • onsdag d. 12. december kl. 14:00
9 jan.
”Nytårskur 2019”
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 09. januar kl. 16:00
Se alle kommende arrangementer fra SeniorForum, IDA København

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close